Düzce'de 71 bina için yıkım kararı

Murat Kurum, "Düzce genelinde acil olarak yıkılması gereken ve ağır hasarlı 71 bina ve 134 bağımsız bölüm tespit ettik." dedi.

GÜNDEM 25.11.2022, 01:31 25.11.2022, 17:25
Düzce'de 71 bina için yıkım kararı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Düzce Valiliği Konferans Salonu'nda açıklamalarda bulundu.

"Yüzde 70'i tamamlandı"

Kurum'un açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"An itibarıyla bize ulaşan taleplerin büyük bir bölümünü hallettik. Bütün hasar tespit faaliyetlerine de baktığımız yüzde 70'lik kısmı yapılmış oldu. Yani toplamda 15 bin bağımsız bölümde ve 4 bin 316 binada hasar tespit faaliyetleri an itibarıyla tamamlanmış oldu. Düzce genelinde acil olarak yıkılması gereken ve ağır hasarlı 71 bina ve 134 bağımsız bölüm tespit ettik. Yani kent genelinde acil olarak yıkılması gereken 71 bina ve 134 bağımsız bölüm var. 

"Evlerine girebilirler"

Bu tespitlerle bir yandan da taşınma, eşya ve kira yardımları yapıyoruz. Gönül birliğiyle bu süreci yürütüyoruz. Yurttaşlarımızı güvenli bölgelere taşımak için ivedilikle yıkılacak binalarda yakım sürecini Düzce Valiliği koordinasyonunda yürüteceğiz. 

Hasar tespit faaliyetlerine ilişkin bilgiler e-Devlet'ten öğrenilebilir. Hasarsız veyahut az hasarlı olan evlere girebilirler. Evleri ağır hasarlı olan yurttaşlarımızın binalarının yıkım ve eşyalarının taşınma sürecini de hep birlikte yürüteceğiz."

Yorumlar (0)