Beşiktaş'ta sokak hayvanları için eylem

Beşiktaş'ta buluşan bir grup hayvansever, sokak hayvanlarının toplatılmasına dair bir basın açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 28.12.2021, 19:52
Beşiktaş'ta sokak hayvanları için eylem

HAÇİKO Başkanı Ömür Gedik ve hayvanseverler, Beşiktaş'ta sokak hayvanları için toplandı.

Hayvanseverler, sokak köpeklerinin toplatıldığı iddiaları üzerine bir açıklamada bulundu.

"Biz kocaman bir orduyuz"

Gedik, "Bugün çok kötü bir haber aldık. Van'da bir çöplüğe çok sayıda ölü köpek atıldığını öğrendik. Birçok noktada toplamaların sürdüğü bilgisi aktarılıyor. Bugün buraya şikayet dilekçelerimizle geldik. Neler yapacağımızı hepinize anlatacağız. Bizlerin eli kolu bağlı değil. Barınaklarda iyileştirme yapılmasını istiyorum. An itibarıyla toplama yapmaları kanuna aykırı. Biz kocaman bir orduyuz. Bu mücadelemiz sonuna dek devam edecek. Barınaklara kamera sistemi kurulmasını istiyoruz. Şu anda 25 kentte daha basın açıklaması yapılıyor. Bu çok önemli bir konu." sözlerini sarf etti. 

"Hiç kimseye zararı olmayan hayvanları topluyorlar"

Paw Guards Kurucu Başkanı Erkin Erdoğdu, "Son 7 yıldır kısırlaştırma yapamayan, hayvanları aşılamayan, barınaklara koyan belediyelerdir. Hatalı olan biz hayvanseverler değiliz. Bu insanlar asgari ücretle geçinmelerine rağmen mama almaya çalışıyor. Biz her cana değer veriyoruz. Köpekleri sorun olarak gören herkesi empati yapmaya çağırıyorum. Köpekler havladığı için şikayette bulunmayalım. Hiç kimseye bir zararı olmayan hayvanları topluyorlar. Eğer hayvan toplayacaklarsa da dağa bırakılan hayvanları toplasınlar. Belediyelerin geri adım atacakları kanaatindeyim. Toplamalar artarsa 81 ilde daha kabalık bir şekilde toplanacağız." diye konuştu.  

"Kanunsuz bir uygulama"

Avukat Yıltay Günay ise "Sahipsiz hayvanlar yalnızca rehabilite edilmek için toplanmalıdır. Rehabilite işlemleri tamamlanan hayvanlar, alındıkları yere tekrar bırakılmalıdır. Bu kanunsuz uygulamayı gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)