Beğendik Köprüsü 5 ili birbirine bağladı!

5 ili birbirine bağlayan Beğendik Köprüsü bugün açıldı. 

GÜNDEM 11.07.2020, 17:40 11.07.2020, 17:41
Beğendik Köprüsü 5 ili birbirine bağladı!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde yeni projeler, hız kesmeden uygulanıyor. 

Son olarak Beğendik Köprüsü açıldı.

Siirt-Mardin-Batman ile Van-Tatvan-Bitlis hattını yani 5 ili birbirine bağlayan Beğendik Köprüsü, Türkiye'nin en yüksek köprüsü olarak kayıtlara geçti.

Söz konusu köprü, bugün yapılan törenle açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beğendik Köprüsü'nün açılışına video konferans yöntemiyle bağlandı. Söz konusu törende Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da yer aldı. 

"Zorlu coğrafyalar için de projeler yaptık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, derin vadiler ve sarp arazilerin bulunduğu bir bölgede köprü kurmanın zorluğunun, sadece inşa edenler tarafından bilinebileceğini söyledi. 

Erdoğan, ülkemizin her bölgesinde demir ve kara yolları inşa edilirken, böylesine zorlu coğrafyaların da ihmal edilmediğini kaydetti. 

"Ticaret ve turizmin gelişmesini umuyorum"

Beğendik Köprüsü'nün tamamen Türk mühendisler ile işçilerin eseri olduğuna ve kullanılan malzemelerin hepsinin Türkiye'de üretildiğine dikkat çeken Erdoğan, bu köprü sayesinde bölgede ticaret ve turizm gelişmesini umduğunu belirtti. 

Beğendik Köprüsü'nün inşası, düzenlenen tüm terör saldırılarına rağmen başarıyla tamamlandı. Botan Çayı'nın üzerinde bulunan Beğendik Köprüsü, 450 metre uzunluğuna ve 14 metre genişliğe sahip.

Aynı zamanda 165 metre yüksekliğe sahip olan Beğendik Köprüsü, Türkiye'nin en yüksek köprüsü olarak kayıtlara geçti. 

Beğendik Köprüsü sayesinde Siirt-Pervari ile Van arasında 5 saat olan yolculuk süresi, artık 2 saat olacak.

İnsanlara yüksek standartlarda ulaşım hizmeti sunulacak. Akaryakıt ile süreden tasarruf sağlanarak, ekonomik bakımdan kazanımlar elde edilecek. 

Yorumlar (0)