Aşiret düğününde paralar havada uçuştu! Takıların ağırlığı dudak uçuklattı

Van’da gerçekleştirilen bir aşiret düğününde damada 4 milyon 123 bin lira, geline ise yaklaşık 3 kilogram ağırlığında altın takıldı. 

GÜNDEM 30.05.2022, 14:25 30.05.2022, 16:49
Aşiret düğününde paralar havada uçuştu! Takıların ağırlığı dudak uçuklattı

Gevdan Aşireti lideri olarak tanınan Mehmet Aslan, oğlu Ceyhun Aslan’ı görkemli bir düğünle evlendirdi. Düğün öncesinde 150 küçükbaş hayvan kesilirken, geline takılan 3 kilogram ağırlığındaki takılar ilgi odağı oldu. 

5 bini aşkın kişi düğüne katıldı

Van’ın en geniş aşiretleri arasında yer Gevdan Aşireti’nin düğününe 5 bini aşkın kişi katıldı. Aynı zamanda Kanaat Önderleri Federasyonu Başkanı Rasim Aslan’ın da yeğeni olan Ceyhun Aslan’ın düğünde gecenin ilerleyen saatlerine kadar kutlamalar gerçekleştirildi. 

Damada 4 milyon 123 bin liralık nakit para takıldı

Tuşba ilçesinde yer alan 15 Temmuz Parkı Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyona yurt dışından da çok sayıda ziyaretçi katıldı. Kır düğününde birçok aşiret liderinin yanı sıra belediye başkanları ve kentin önde gelen iş insanları da hazır bulundu. Düğünün başından sonuna kadar çeşitli ikramların yapıldığı gece damada 4 milyon 123 bin liralık nakit para takıldı. Geline ise yaklaşık 3 kilogram ağırlığında altın takıldığı öğrenildi. Gevdan Aşireti’nin görkemli düğünü, son senelerde en çok takı takılan düğün olarak tarihe geçti. 

“Bu özel günümüzde dostlarımız bizleri yalnız bırakmadı”

Düğünlerinde binlerce misafiri ağırladıklarını belirten Mehmet Aslan, “Oğlumuzu evlendirdik. Binlerce misafirimizi burada ağırladık. Aşiret liderlerimiz buradaydı, iş insanlarımız, belediye başkanlarımız, herkes buradaydı. Herkese tek tek teşekkür ediyoruz. Bizim için çok özel bir gündü. Bu özel günümüzde dostlarımız bizleri yalnız bırakmadı. Ayaklarına sağlık, yüreklerine sağlık. Hem oğluma hem de gelinimize bir ömür boyu mutluluklar diliyorum” şeklinde konuştu. 

“Bugün çok güzel bir kaynaşma örneği sergilendi”

Kanaat Önderleri Federasyonu Başkanı Rasim Aslan ise çok güzel bir düğünü geride bıraktıklarını dile getirerek, “Biz çok büyük ve güzel bir aileyiz. Hem düğün günleri hem de taziyeler, aile içinde birliğin ve beraberliğin en önemli sembolleridir. Bugün çok güzel bir kaynaşma örneği sergilendi. Uzun yıllardır bir araya gelemediğimiz dostlarımızı, akrabalarımızı yeniden görme imkânı bulduk. Tüm misafirlerimize, katılımcılara tek tek teşekkür ediyorum. Düğünlerimiz, bizim için en özel ve en anlamlı günler arasında yer alıyor. Bizim federasyonumuz da düğün kültürüne çok önem veren bir birlik. Yurt dışından dahi gelen misafirlerimizi ağırladık bugün. Herkese şükranlarımızı sunuyorum. Hem damadımıza hem de gelin kızımıza bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)