İstanbul’da akıl almaz olay! MR çekilen küçük kızın kolu ve parmakları yandı

Kadıköy’de özel bir hastanede, 7 yaşındaki küçük kızın kolu ve parmakları MR çekimi yapıldığı esnada yandı. Küçük Elif’in işaret parmağı ve baş parmağı arasında kalan kısmı kemiğe kadar yanarken, ameliyat ile o bölgeye doku nakli yapıldığı belirtildi. Ailenin durumu mahkemeye götürmesiyle beraber, olayla ilgisi olan 4 kişi hakkında ‘taksirle bir kişinin yaralanmasına sebep olma’ suçundan 1 seneye kadar hapis istemiyle dava açıldı.

GÜNDEM 30.05.2022, 14:53 30.05.2022, 16:48
İstanbul’da akıl almaz olay! MR çekilen küçük kızın kolu ve parmakları yandı

Üzücü hadise, Kadıköy'de özel bir hastanede 2021 senesinde meydana geldi. Söylenenlere göre bankacı Burak ve Elçin Küçüksorgulu çifti, 7 yaşındaki kızları Elif'i, ayağındaki aşil tendonu gerginliği sebebiyle Kadıköy’e bağlı Kızıltoprak'ta bulunan özel bir hastaneye götürdü. Doktorların muayenesi sonrasında küçük Elif'e MR çekilmesi gerektiği söylendi.

Uzun süre MR odasında kalan küçük kız sargılarla çıktı

Anne Elçin Küçüksorgulu, 11 Haziran 2021’de MR çekilmesi için kızı Elif'i hastaneye götürdü. MR çekiminin gerçekleştirileceği odaya alınan küçük Elif'e anestezi verildi. MR odasında 45 dakika kalması gereken Elif, iki saat boyunca odadan çıkmayınca Elçin Küçüksorgulu paniğe kapılmaya başladı.

Söylenenlere göre anneye konu ile ilgili hiç kimse bilgi vermedi. Anne Elif Küçüksorgulu, MR çekimi yapılan odadan çıkartılan Elif'i odaya götürdüklerinde kolunun ve elinin sargılı olduğunu fark etti. Elçin Küçüksorgulu, doktorun pansuman esnasında sargıyı açmasıyla kızının orta ve sağ baş parmağı ile kolunun ağır bir şekilde yaralandığını gördü.

Aile hastaneye milyonluk dava açtı

Aile yaşananlar sonrasında olayı mahkemeye taşıyarak hastaneden şikayetçi oldu. Aile avukatının mahkemeye verdiği dava dilekçesinde, küçük Elif'e anestezi verildikten sonra çekim sırasında MR cihazında oluşan bir aksaklık sebebiyle yanarak yaralandığı vurgulandı. Savcılık tarafından yapılan inceleme sonrasında, olaydan sorumlu 4 şahıs hakkında ‘taksirle bir kişinin yaralanmasına sebep olma' suçundan 1 seneye kadar hapis istemiyle dava açıldığı belirlendi. Bunun yanı sıra avukat tarafından verilen dilekçede, hastanedeki MR cihazının devamlı olarak arızalandığı, davalı hastane ile 3 firmanın kusurlu hizmeti ve haksız fiilleri sebebiyle küçük Elif'in işaret parmağı ve baş parmağı arasında kalan alanın kemiğe kadar yandığı gerçekleştirilen ameliyat ile o kısma tel takıldığı ve doku nakli yapıldığı da belirtildi.

Bunların yanı sıra aile hastaneye 1 milyon 500 bin liralık tazminat davası açtı. Şu ana gelene kadar 2 ameliyat geçiren Elif ise yeni bir ameliyata daha girecek. Davanın yeni oturumu 22 Eylül 2022 tarihinde görülecek.

40 dakikalık işlem 2 saat sürdü

Küçük Elif'in annesi Elçin Küçüksorgulu, “Bu korkunç olay 11 Haziran 2021 tarihinde yaşandı. Kızımın ayağında aşil tendon gerginliği gibi bir problemi vardı. Tam teşhis için MR çekimi yapılması istendi. Bizde Kızıltoprak’ta bulunan Florence Nightingale isimli hastanesine gittik. Kızımıza MR çekimi yapılması gerektiğini bununda anesteziyle olması gerektiği söylendi. Normalde en çok kırk dakika olacak işlem iki saat oldu bitmedi. Biz uzun süre abimle kapıda bekledik. Hiç kimsede gelip bize bilgi vermedi, bu şekilde bir durum oluştu bile denmedi. Birkaç kez kapıya vurup kızım hakkında bilgi almak istedim. Ama kimsenin ağzını bıçak açmıyordu. İki saat geçti bizi o şekilde odaya aldılar. Olayı bize küçülterek anlatıp, ‘Sadece orta ve baş parmağı ile kolunda yanıklar var’ dediler” dedi.

“Hastane odasında dört saat bekledik, kimse gelmedi”

Ağabeyinin ve kendisinin ısrarları ile kızının sargılarını açtırdıklarını belirten Elçin Küçüksorgulu,” Ben ve ağabeyim ısrarla yaraları görmek istedik, sargıları açtırdık. Kızımın elinde, parmağında ile kolunda ikinci ve üçüncü derece yanıklar vardı. Zorlamasak onu da göstermeyeceklerdi. Sonrasında eşim ve abimin eşi hastaneye geldi. Bizleri bu defada odaya gönderdiler. Orada da dört saat kadar bekledik ne gelen oldu ne giden. Sadece hastanenin başhekimi aradan iki saat geçtikten sonra gelerek, ‘Geçmiş olsun kötü bir olay başınıza gelmiş' dedi ve gitti. Hastanenin idaresi veya yetkilileri bize açıklama yapma zahmetinde bile bulunmadı. Biz bu olaydan dolayı çok fazla yıprandık. Kızımın sağ işaretparmağında ve başparmağında tendonları yanmış halde. İki tane ameliyata girdi ve ilerleyen günlerde bizi yeni bir ameliyat daha bekliyor. Bu durum bizi psikolojik olarak çok fazla etkiledi. Hele ki kızım çok zorlu bir süreç içerisinde” şeklinde ifade etti.

Olaydan en çok küçük kızın psikolojisi etkilendi

Elçin Küçüksorgulu, “Benim yavrumun ikinci ameliyatı nisan ayında yapıldı. Tedavimizde hala devam ediyor. Belirli aralıklarla kontrollerimiz devam ediyor. Kızımın psikolojisi de çok kötü bir hale geldi. Biz bütün aile yanında duruyoruz. Bunun yanı sıra pedagog yardımı da alıyor. Bizim tek bir dileğimiz var, hastane yönetimi bu olanlara bir şey desin, cevap versin. Olayın nasıl oldu neyden oldu? Çünkü bize kimse bir açıklama yapmadı. Gerçekten bu duruma kim neden olduysa ceza almasını istiyoruz. Adaletin yerini bulacaktı. Buna inancımız tam. Şu an biz bu konuyu mahkemeye taşıdık. Eylül ayında görülecek bir davamız var. İncelemeler ve soruşturmalar sürdürülüyor. Avukatımız konu ile ilgili her şeyi yürütüyor, ilgili şahıslara da davalar açılıyor” şeklinde sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)