Ahmet Altan için karar verildi!

İstanbul BAM 3. Ceza Dairesi, 5 yıl 11 ay hapis cezası verilen Taraf Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan'ın aldığı cezayı onadı.

GÜNDEM 03.01.2020, 17:22 03.01.2020, 17:31
Ahmet Altan için karar verildi!

Sabah'ta yer alan habere göre; Ahmet Altan'a, 5 yıl 11 ay hapis cezası verildiği iki ayrı suçtan aldığı cezayı bozmak için istinafa başvurmuştu. İstanbul BAM 3. Ceza Dairesi, kararı yerinde bularak Altan’a verilen cezayı onadı.

Kararda, "Mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, eylemin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda ön görülen suç tipine uyduğu, cezanın kanuni bağlamda uygulandığı anlaşıldığından istinaf başvurusundan bulunanların ileri sürdüğü nedenler yerinde görülmemiş olmakla İstinaf başvurusunun esastan reddine…" ifadeleri kullanıldı.

Neden ceza aldı?

Altan'ın "Haberdar.com"da 27 Haziran 2016'da yazdığı "Ezip Geçmek" başlıklı yazısında kullandığı ifadelerden dolayı iki ayrı suç kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı.

Dava İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüş ve Altan, "yazdığı makale ile silahlı terör örgütünün propagandasını yaptığı hem de örgüte ait şiddet içeren eylem ve davranışları meşrulaştırmaya çalıştığı" gerekçesiyle 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Altan'a diğer suçtan 2 yıl 11 ay hapis verilmiş ve böylece ceza 5 yıl 11 aya çıkmıştı.

Yorumlar (0)