17 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç-14' operasyonu: 36 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17 ilde FETÖ’ye yönelik olarak düzenlenen "Kıskaç-14" operasyonlarında 36 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

GÜNDEM 02.05.2024, 20:34 02.05.2024, 20:37 Şeyda Gül
17 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç-14' operasyonu: 36 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada FETÖ'cülere göz açtırmayacaklarının mesajını verdi. “Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların işbirlikçilerinin nefeslerini keseceğiz” diyen Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince, Konya, Gaziantep, Hatay, Batman, Nevşehir, Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Adana, Hakkari, Denizli, Manisa, Kocaeli, Osmaniye, Bursa ve Ordu'da, FETÖ'ye yönelik Kıskaç-14 operasyonları düzenlendiğini belirtti.

ByLock kullanıcısı oldukları belirlendi

Operasyonlarda 36 şüphelinin yakalandığını bildiren Bakan Yerlikaya, şüphelilere örgütün sözde 'Askeri Mahrem Yapılanması, Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması' içerisinde faaliyette bulunduklarının belirlendiğini söyledi. Ayrıca, örgütün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduklarının da belirlendiğini aktaran Bakan Yerlikaya, şüphelilerin diğer faaliyetlerini şu şekilde sıraladı;

  • Örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla operasyonel hatlar üzerinden irtibatlı oldukları, t
  • Terörizmin finansmanı suçu kapsamında faaliyet gösterdikleri,
  • Ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları,
  • Münferit sınav soruşturmaları kapsamında mülakatlarda avantajlı olarak kodlandıkları,
  • İfade ve teşhislerde adlarının geçtiği,
  • FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Dijital materyallere el kondu

Operasyonlar sonucu çok miktarda döviz ve Türk lirası ele geçirildiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, çok sayıda dijital materyal ve dokümana el konulduğunu kaydetti.

Yorumlar (1)
Erkan Doğan 2 hafta önce
Osmanşyemize dokunmayın biz adil öksüz sayesinde andırın sayesinde burayı kalemiz yaptık.Biz mütahitler ve emlakçılar depremde bile korunduysak bu öksüz ailesi sayesindedir. Bahçeli bey osmaniye iline garanti vermiştiniz fettullah efendiye ve onları sevenlere bu zulm elbet bitecek.