Tatil fiyatları uçtu: Şezlong 1000 lira!

Bodrum Türkbükü'nde faaliyet gösteren lüks bir otelin müşterilere yolladığı davet mailinde yer alan ücretler şaşkınlığa uğrattı. Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ardından fiyatlarında değişikliğe giden otelde neredeyse sadece şezlong için günlük 1000, aylık 24.000 lira isteniyor. Bu fiyata oda ve yemeğin dâhil olmadığı görülüyor.

EKONOMİ 02.06.2020, 09:27 02.06.2020, 09:31
Tatil fiyatları uçtu: Şezlong 1000 lira!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Bodrum, bu sene yüksek şezlong ve loca fiyatları ile konuşulacağa benziyor.

Turizm merkezinde faaliyet gösteren lüks oteller, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde beach ve oda kullanımı ile şezlong fiyatlarına zam yaptı.

Türkbükü'nde faaliyet gösteren lüks bir otelin müşterilere yolladığı davet mailinde yer alan ücretler şaşkınlığa uğrattı.

Davet mailine göre, iki kişilik pakette maksimum 3 şezlong, maksimum 4 sandalye, iki defa sıcak-soğuk havlu servisi, gün içerisinde kişi başı ikişer plaj havlusu, yiyecek ve içecek harcamalarında yüzde 10 indirim ve 11.00-15.00 saatlerinde meyve tabağı yer alıyor.

Bu paketin aylık ücreti 24.000 TL, günlük ücreti ise 1000 TL.

Tatil yapmak isteyenlere ikinci bir paket de sunuluyor. İkinci pakette, birinci pakete ek olarak, menüden günde bir adet başlangıç, bir adet taş fırın veya ana yemek sipariş edilebileceği belirtiliyor.

İkinci paketin aylık ücreti 48.000 TL, günlük ücreti ise 2000 TL.

"Rakamlar çok normal"

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu, söz konusu rakamların normal olduğunu ifade etti.

Otellerden kapasitesini yarı yarıya düşürmesinin talep edildiğini kaydeden Karcılıoğlu, bu nedenle otellerin maliyetlerinin ikiye katlandığına dikkat çekti.

"Şezlonga başka kimse elini süremiyor"

Karcılıoğlu, bunun özel bir hizmet olduğunu, yani başka hiç kimsenin şezlonga elini süremeyeceğini ve sırtını yaslayamayacağını söyledi.  

Türkiye'nin yabancı turizmde de böyle müşterileri hedeflemesi gerektiğini aktaran Karcılıoğlu, her şey dâhil sistemden bu sisteme geçiş yapılması gerektiğini belirtti. 

Yorumlar (0)