İkna yoluyla 4 terörist teslim oldu

İkna edilen 4 terörist, bölücü terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Bu yıl ikna yoluyla teslim olanların sayısı 81'e ulaştı.

GÜNDEM 02.06.2020, 09:35
İkna yoluyla 4 terörist teslim oldu

İçişleri Bakanlığı, emniyet ve jandarma birimlerinin ikna çalışması sonucu bölücü terör örgütü PKK'dan kaçan 4 mensubun daha güvenlik güçlerine teslim olduğunu duyurdu.

Örgüt mensuplarının ikna süreciyle ilgili açıklama İçişleri Bakanlığından yapıldı. Açıklamada emniyet ve jandarma unsurlarının ailelerinin de desteğiyle yürüttüğü ikna çalışmasıyla PKK bölücü terör örgütünde çözülmelerin devam ettiği bildirildi.

Güvenlik güçlerinin yürüttüğü ikna çalışmaları sonucu 4 örgüt mensubu daha PKK terör örgütünden kaçarak teslim oldu.

Emniyet teşkilatının ikna çalışması sonucu, 2015 yılında tehditle kaçırılarak bölücü terör örgütü PKK saflarında çatışmaya zorlanan K.Y. ile 2016 senesinde yine zorla kaçırılarak örgüte katılmak zorunda bırakılan N.A. güvenlik güçlerine teslim oldu. Bölücü terör örgütü PKK'ya 2015 yılında katılan Ş.Y. ile 2014 yılında katılan N.A. da jandarmanın çağrıları karşısında ikna oldu ve güvenlik güçlerine sığındı.

Güvenlik güçleri tarafından yürütülen ikna çalışmalarından dördünün daha olumlu sonuç vermesiyle birlikte 2020 yılı başından bu yana sadece ikna yoluyla teslim olanların sayısı 81'e ulaştı.

Teslim olanların aileleriyle de görüştürüleceği öğrenildi.

Yorumlar (0)