S&P: Meksika'nın ekonomik büyüme tahmini fazla iyimser

Amerikan finansal hizmetler şirketi S&P Global Ratings, Meksika'nın 2020 yüzde 1,5 ile 2,5 arasındaki ekonomik büyüme tahminini fazla "iyimser" buldu.

EKONOMİ 16.09.2019, 12:25 16.09.2019, 12:30
S&P: Meksika'nın ekonomik büyüme tahmini fazla iyimser

Meksika hükümetinin hazırladığı ve geçen haftasonu açıklanan 2020 bütçe taslağında, Meksika ekonomisinin büyüme oranları tahmini bulunuyor. Hükümet, büyük refah vaatlerini, durgun bir ekonomi gerçeğiyle dengelemeyi amaçlıyor. Bunun içinde faiz dışı fazla verme hedefini geveştmiş bulunuyor.

S&P Global Ratings, yaptığı açıklamada, Meksika ekonomisinin üçüncü çeyrek için yaklaşmakta olan tahminine atıfta bulunuyor. Şirket, güncellenmiş büyüme projeksiyonlarının daha ölçülü olacağını belirtti.

Uyumlu beklentiler

S&P, hükümetin finansman gereksinimlerine ilişkin tahminlerinin ve 2020 faiz dışı bütçe fazlasının kendi beklentileriyle uyumlu olduğunu ekledi. Ancak, hükümetin günde 1,9 milyon varil petrol üretim öngörüsünün önümüzdeki yıl karşılanmayacağına dair bir risk gördüğünü belirtti.

Büyük çoğunluğu Meksika devletine ait Pemex tarafından üretilen mevcut petrol üretimi ise, günde ortalama 1,7 milyon varil civarında.

Yorumlar (0)