Saatler sonra devredilecek

2019 yılı çekilişinde büyük ikramiyeyi kazanan talihli bu gün saat 17.00’ye kadar parasını almazsa 2019 yılı büyük ikramiyesi Hazineye devredilecek. 

EKONOMİ 31.12.2019, 11:51
Saatler sonra devredilecek

Milli Piyango İdaresi’nin (MPİ) düzenlediği 2019 yılı yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye, Üsküdar'da seyyar bayi Ali Özçalımlı tarafından satılan tam bilete çıktı. Çekilişten bu yana 70 milyonluk ikramiye hala talihlisi tarafından alınmadı. MPİ (Milli Piyango İdaresi) talihlinin her an ikramiyesini almaya gelebileceği ihtimaline karşı ikramiyeyi hazır beklettiğini açıkladı.

Süresi içerisinde alınmayan ikramiye tutarları, MPİ tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aktarılıyor. Hazineye devredilen ikramiyeler, çocuk esirgeme hizmetlerinde, savunma sanayisinde, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda, Türkiye'nin tanıtımında ve olimpiyat oyunlarında kaynak olarak kullanılıyor. 

İkramiyelerin tahsilat için tanınan süre yani zaman aşımı çekiliş tarihinden sonra bir yıl olarak uygulanıyor. 2019 yılı yılbaşı özel çekilişi talihlisinin en geç bu gün saat 17.00'ye kadar biletini ibraz etmesi gerekiyor. Eğer bu gün saat 17.00 ye kadar bilet sunulmaz ise ikramiye Hazineye devredilecek. 


 

Yorumlar (0)