Maaş beklentisi dolgun olanların dikkatine! O belgeyi alanlar doğrudan işe giriyor

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ekskavatör operatörlüğü kursunda son eğitimler tamamlandı. Halk Eğitim Müdürü Cemali Özlü, bugüne kadar 800 kişinin belge aldığını belirterek, kurs bitirme sertifikası alan herkesin kolaylıkla iş bulabildiğini söyledi.

EKONOMİ 26.05.2024, 15:30 Melina Ay
Maaş beklentisi dolgun olanların dikkatine! O belgeyi alanlar doğrudan işe giriyor

Mudurnu Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ekskavatör operatörlüğü kursundan bugüne kadar 800 kişi mezun oldu ve sertifikalarını aldı. Kursiyerler, sahada uygulamalı olarak ekskavatör kullanarak eğitimciler tarafından denetleniyor. Son olarak gerçekleştirilen uygulamalı sınavın ardından 39 kursiyer eğitimlerini tamamlayarak belgelerini aldı. Ekskavatör operatörlerinin maaşlarının en düşük 30 bin lira, en yüksek ise 65 bin lira olduğu öğrenildi.

“Kurslarımız devam ediyor”

Mudurnu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemali Özlü, “Bu belgeyi alan kişiler doğrudan fabrikalarda işe girebilmektedir. Şu anda bize ulaşan bilgilere göre, 200'ün üzerinde vatandaşımız fabrikalarda aktif olarak çalışıyor. Kurslarımız devam ediyor” dedi.

“İş fırsatları için katıldım”

Eğitimlere katılan bir kursiyer, “Çok verimli bir eğitim süreci geçiriyoruz. Bugün sertifika almak için bir değerlendirme yapıldı. Ben kursa iş fırsatları için Bolu'dan katıldım” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)