Kapalıçarşı esnafından dikkat çeken altın fiyatı tahmini

Altın fiyatlarındaki artışla birlikte Kapalıçarşı’da hareketlilik gözleniyor. Global çapta artış gösteren altın fiyatlarının etkisiyle birlikte iç piyasada gram altın 574 liraya ulaştı.

EKONOMİ 09.11.2021, 19:55 10.11.2021, 13:33
Kapalıçarşı esnafından dikkat çeken altın fiyatı tahmini

Ons fiyatındaki artış altın fiyatlarını direkt olarak etkiledi. Yeni haftaya yeni rekor ile giriş yapan gram altın, 570 TL dolaylarında işlem görüyor. Bahse konu yükselişin gümüş fiyatlarını da etkilediğini ifade eden Kapalıçarşı esnafı, yatırımcıların altına olan güveninin sürmesini tavsiye ediyor.

"Altın yatırımını öneriyoruz"

Altında alım satım işlemlerinin arttığının altını çizen kuyumcu Tunahan Sarı, “Altın zirveyi gördü fakat bizler daha da yükseleceğini öngörüyoruz. Düşük seviyelerden altın alanlar ve ihtiyacı olanlar bozduruyor. An itibarıyla gram altın 574 lira, çeyrek altın 920 lira, yarım altın 1840 lira, tam altın ise 3680 lira seviyesinden işlem görüyor. Bence yıl sonu 600 lirayı göreceğiz. Gümüşte de ufak bir hareketlilik var. An itibarıyla kilosu 7782 liradan işlem görmekte. Gümüşte 9-10 bin liraları görebiliriz. Elinde para olanlara altın yatırımı öneriyoruz." diye konuştu. 

"Güvenli liman"

Kuyumcu Orhan Seven, altın yatırımının her daim güvenli liman olarak görüldüğünü kaydederek, “Yurttaşların altına olan talebi sürüyor. Yurttaşların gümüş ve altına yatırım yapmalarını öneriyorum. İki yatırım da uzun vadede kazandıracaktır. Yatırımcıların altını ellerinde tutmaları gerekiyor." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)