'Tosuncuk'un ağabeyinin ifadesinin detayları ortaya çıktı

Uruguay'dan ülkemize iade edilmesinin akabinde tutuklanan 'Çiftlik Bank' davası sanığı Fatih Aydın'ın savcılığa verdiği ifadenin detaylarına erişildi.

GÜNDEM 09.11.2021, 20:35 11.11.2021, 09:26
'Tosuncuk'un ağabeyinin ifadesinin detayları ortaya çıktı

5 Kasım günü alınan ifadesinde, iktisat mezunu olduğunu, ülke dışına çıkmadan evvel Bursa'ya bağlı Nilüfer ilçesinde ikamet ettiğini, 2017 yılında da Uruguay'a gittiğini söyledi.

Oturma ve çalışma izni aldığı ülkede 1 Kasım tarihine değin yaşadığını kaydeden Aydın, ülkemizde evli olduğunu, çocuğu olmadığını, Uruguay'da da bir kadınla evlendiğini ve 3 çocuğu olduğunu belirtti. 

Aydın, hiçbir bankada hesabının olmadığını, herhangi bir firmada da hissesinin bulunmadığını, 'Çiftlik Bank'a da yatırım yapmadığını kaydetti. 

"Elde edilen gelir hakkında bilgim yok"

'Çiftlik Bank' adlı oyun sitesinin ne şekilde kurulduğuna dair bilgisinin olmadığını öne süren Aydın, "Bu sistem üzerinden ne tür vaatler sunulduğunu, karın ne kadar olduğunu bilmiyorum. Ben şarküteri bölümünde çalıştım. Kardeşim bu işleri bana hiç anlatmazdı. Çalıştığımız bölümler farklıydı. 2017 itibarıyla maaşlarımız ödenmemeye başladı. Kardeşim bizi hep geçiştiriyordu." diye konuştu. 

Aydın, yemek için uğradığı ofise İstanbul Bayisi olarak görev yapan Savaş Yıkılmaz'ın geldiğini, firma müdürü Cengiz Samur olmadığı için 30 bin TL'lik ödeme yapmak istediğini söyleyerek, "Kardeşimi aradı ve ödemeyi bana yaptığını söyledi. Kardeşim ise 'Parayı abime verirsen, senden tekrar tahsilat yaparım.' dedi. Bunu duyduktan sonra kardeşimle aramız bozuldu. Bu olayın ardından şarküterideki işimi bıraktım." dedi. 

Fatih Aydın, kardeşinin işlerinin büyümesinin ardından korumalar tuttuğunu, ona yaklaşmanın dahi zorladığını öne sürerek, "Sisteme kaç kişinin üye olduğunu, ne kadar para alındığını, nerede kullanıldığını bilmiyorum." şeklinde konuştu. 

"Kripto para üretimini haberlerden öğrendim"

Aydın, üyeler üzerinden edinilen paraların akıbetine dair bir bilgisi olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Mehmet Aydın'ın Manisa'daki çiftlikte kripto para üretim cihazları kurduğunu ben de haberler vasıtasıyla öğrendim. 2020'de kendisiyle konuştum ve kripto para konusunu açtım. Kabul etti, Osman Naim Kaya'nın Türkiye'deki cihazları Paraguay'a getireceğini fakat kendisini dolandırdığını söyledi. Kardeşim ve Kaya hakkında kara para soruşturması açıldı, Uruguay'daki tüm varlığıma el konuldu. Paraguay'daki kripto üretim tesisi hakkında bilgim yok."

"Cezayı duyunca korktum"

Fatih Aydın'ın üzerinden çıkan SD kartı, hapishanede Brezilya'da bir mahkumun verdiğini, içinde müzik olduğunu iddia etti. 

Fatih Aydın, kardeşi çağırdığı için Uruguay'da kurulan firmaya çalışmak için gittiğini, kardeşinin ekibiyle ters düştüğü için çalışmadığını belirterek, "Soruşturmayı ve 17 bin yıl hapis cezasını duyunca Türkiye'ye dönemedim." sözlerini sarf etti. 

Kardeşinin bir ekibi olduğunu iddia eden Aydın, "Kardeşimin kayınpederi H.U. ile Umeyr Karakoç, Cudi Cumhur Yurdakul, Osman Naim Karakaya ve S.A.E. adlı kişiler bu ekibin başındaydı." dedi. 

Yorumlar (0)