Evlenecek çiftlere düğün salonu müjdesi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekonomik zorluklarla karşı karşıya olan evlenecek çiftlere destek olunması çağrısında bulundu. Bu çağrı üzerine Adana Düğün Salonları Organizasyon Derneği (ADSOD), düğün salonlarında yüzde 40 indirim yapma kararı aldıklarını açıkladı.

EKONOMİ 29.04.2024, 12:20 30.04.2024, 09:09 Melina Ay
Evlenecek çiftlere düğün salonu müjdesi

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonunun başlangıcıyla birlikte çiftler, evlilik hazırlıklarına hız veriyor. Ancak bu sezon, yüksek fiyatlar ve ekonomik koşullar nedeniyle çiftlerin bütçelerini zorluyor. Bu durumu gören TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, evlenecek çiftlere özel sektörde destek çağrısında bulundu. Palandöken'in bu çağrısı üzerine, ADSOD harekete geçti ve düğün salonlarında yüzde 40 indirim yapılması kararı alındı. ADSOD Başkanı Ayhan Şirin, Palandöken'in ‘devlet çiftlere kredi desteği veriyor. Şimdi sıra özel sektörde’ çağrısını önemsediklerini söyleyerek, özel sektör olarak da çiftlere destek olmanın önemli olduğunu vurguladı. Şirin, havaların erken ısınmasıyla birlikte düğün sezonunun da erken başladığını dile getirdi. Bu indirim kararıyla, çiftlerin düğün masraflarını bir nebze olsun hafifletebilmeyi umduklarını ifade etti. Bu adımın, çiftlerin mutluluklarına bir katkı sağlaması ve evlilik hazırlıklarını daha kolay bir şekilde yapabilmeleri amacıyla atıldığını belirtti.

“Özel kampanyalar düzenleme kararı aldık”

Şirin, geçen yıl 565 bin çiftin evlendiğini hatırlatarak, bu yılın da 600 bin çiftin evlenmesinin beklendiğini dile getirdi. Öte yandan, bu yıl yapılacak düğünlerle birlikte evliliklerin 500 milyar TL'lik bir ekonomi oluşturmasını beklediklerini ifade eden Şirin, açıklamasını söyle sürdürdü:

“Tüm çiftler için sıfır faizli destek kredilerinden yararlanma olanaklarının sağlanması çok önemli. Bu hem çiftlerin düğün masraflarına katkı hem de kuracakları yuvalarla ekonomiye katkıları bakımından çok önemli. ADSOD olarak evlenecek çiftlere özel kampanyalar düzenleme kararı aldık. Devletimiz evlenecek çiftlere kredi desteği veriyor şimdi sıra bizde. Dernek olarak evlenecek çiftlere yüzde 40 indirim yapma kararı aldık.”

Ülke geneline yayılsın

Şirin, Tüm Düğün Salonları Etkinlik ve Organizasyon İşletmecileri Federasyonu’ndan (TÜDİFED) Adana’da uygulamaya başladıkları bu kararı ülke genelinde uygulanmak üzere almalarını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)