Borcu olanlar dikkat: Başvuru süresi uzatıldı

Devlete olan borçların yapılandırılması için son tarih 31 Mayıs olarak duyurulmuştu. Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre başvuru süresi 30 Haziran'a ve ilk taksit ödeme süresi 31 Temmuz'a kadar uzatıldı.

EKONOMİ 26.05.2023, 09:19 28.05.2023, 09:27 Şeyda Gül
Borcu olanlar dikkat: Başvuru süresi uzatıldı

Resmi Gazete'nin bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Yer Alan Başvuru ve İlk Taksit Ödeme Sürelerinin Uzatılması konusunda değişikliğe gidildi. Sürenin uzatıldığı belirtilen karara göre, devlete olan borçların yapılandırılması için başvuru süresi 30 Haziran tarihine kadar uzatıldı. Borçların ilk taksit ödeme süresi ise yine uzatılarak 31 Temmuz olarak belirlendi.

Vergi affı borç yapılandırma başvurusu nereye yapılacak?

Vergi affı borç yapılandırma başvurusu yapmak isteyenler Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (www.gib.gov.tr / ivd.gib.gov.tr) resmi internet sitesi üzerinden kullanıcı kodu ve şifre ile giriş yaparak başvuru işlemini tamamlayabilecekler. Bunun yanı sıra e-Devlet şifresini de kullanarak giriş yapabilen kullanıcılar, doğrudan e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden İnteraktif Vergi Dairesi sistemine giriş yaparak, bağlı olduğunuz vergi dairenize şahsen veya posta yoluyla, diğer vergi daireleri aracılığıyla da yapılabilecektir.

Yorumlar (0)