Akbank sistemleri normale döndü 

Yaklaşık 2 gündür devam eden Akbank sistemlerindeki sorunlar çözüldü. Banka, tüm sistemlerinin normale döndüğünü ve bugün ve yarın (8-9 Temmuz) tarihlerinde 09.00-19.00 saatlerinde öğle araları da dahil olmak üzere kesintisiz hizmet verileceğini açıkladı. 

EKONOMİ 08.07.2021, 13:00 09.07.2021, 09:03
Akbank sistemleri normale döndü 

6 Temmuz sabahından bu sabah saatlerine kadar süren Akbank sistemlerindeki problemin çözüldüğü açıklaması yapıldı. Ana merkezdeki bilgisayarlarda oluşan problemler sebebiyle gerek banka ve ATM’lerde gerekse internet ortamında hiçbir şekilde işlem yapılamayan banka, dün yaptığı resmi açıklamada bu durumun bir siber saldırı olmadığını yalnızca bilgisayar sorunu olduğunu aktarmıştı. 

Diğer bankaların ATM’lerinden işlem yapılabilecek 



Sorunun çözüldüğünü resmi kanallar aracılığıyla duyuran Akbank, sosyal medya üzerinden de açıklamalarda bulunun. Müşterilerinden ve paydaşlarından özür dileyen banka, 12 Temmuz 2021 tarihine kadar Akbank dışındaki tüm bankaların ATM’lerinden Akbank kartlarıyla işlem yapılabileceğini ve bankaların aldığı işlem ücretinin Akbank tarafından iadesinin yapılacağı bildirildi. 

Bu sabah saatlerinde bankadan yapılan açıklamaya göre ise tüm şubelerin çalışma saatleri bugün ve yarın için (8-9 Temmuz) güncellenerek 09.00-19.00 yapıldı. Bu iki gün boyunca öğle aralarında da hizmet verecek olan Akbank, müşterilerinin mağduriyetini giderecek. 

Yorumlar (0)