Erdoğan'dan Millet İttifakı'na: "Bunlardan bir şey olmaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan’ın gündeminde 2023 seçimleri vardı: “Siyasi, askeri ve diplomatik olarak en güçlü ülkeler arasına girmek için 2023 virajını da kazasız belasız dönmemiz gerek. Bu seçimler bizim için oldukça önemli hale geldi.” 

SİYASET 08.07.2021, 14:12 10.07.2021, 09:40
Erdoğan'dan Millet İttifakı'na: "Bunlardan bir şey olmaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekildeydi: 



“8 senedir her şeyin üstesinden geldik” 

“Kendi değerlerine, milletinin değerlerine saygılı olan ve hayalleri ile amaçlarını gerçekleştirmek için çalışan herkesin yanında yer alan milletimiz, canı pahasına bizim de yanımızdadır. İktidara geldiğimizde milletimizin istediğini ve beklediğini yapacağımızı söylemiştik. Biz yalnızca milletimize güvendik ve yalnızca onlardan destek bekledik. Son 8 senede ülkemizle birlikte şahsımın ve partimizin yaşadığı her şeyin üstesinden geldik. Saldırıların altından dimdik çıktık. Fitili ilk Gezi Olayları ile ateşlediler. Batılı medya kuruluşlarının canlı yayın yaptığı o olayları hatırlıyorsunuz değil mi?” 



“Yurt dışından getirdiğimiz altınlarla ekonomiyi canlandırdık” 

“Ülkemize diz çöktürmek ve milletimizi pes ettirmek için en karanlık senaryolarını hayata geçirme gayretleri sona erdi. Bu kez de daha sinsi yollar ve yöntemler denemeye başladılar. Kur üzerinden enflasyonu ve faizleri yükselterek ülkemizi ekonomik kriz altında ezmeye çabaladılar. Neyse ki bunun için hazırlığımızı çok önceden yapmıştık. Yurt dışından altınlarımızı getirdik. Hamd olsun bu süreci de en az hasarla atlattık. Sıkıntılar yaşadık elbet fakat ekonomideki oyunlar hep aynıdır.” 

“Güya ağaç, çevre diyerek yola çıktılar” 

“Güya ağaç, çevre diyerek yola çıktılar sonra işi kalkınma projelerinin durdurulmasına ve milli politikalardan vazgeçilmesine kadar geldi. Biz buralardaki oyunları gördük ve kararlı duruşumuzu bozmadan oyunları bozduk. FETÖ’nün 17-25 Aralık kumpaslarını da devreye soktular. Bu kumpasları da devletimizle birlikte boşa çıkardık. CHP’nin borazanlığını yaptığı bu süreçleri de seçimlerde kullandılar. Milletimizin kararlılığı ile iki seçimde de hüsrana uğradılar. Sonra PKK’yı sahneye sürdüler. Kendilerince senaryo yazıp oynadılar. Sınırlarımız içinde başaramadıkları tezgahları sınırlarımız dışında kurmaya kalktılar. DEAŞ’ın da PYD’nin de PKK’nın da tepelerine bindik. Sınırlarımızı güvenli hale getirdik. 15 Temmuz darbe girişimi de tarihimizin en büyük ihanetlerinden biridir. Bu alçak kalkışmayı da sabahın ilk ışıklarıyla akamete uğrattık. 85 milyon tek yürek olduk.” 



“İlave destek paketleri çıkartabiliriz” 

“Salgın dönemi bize, bu tuzakları kuran kişilerin siyasi, sosyal ve ekonomik bakımdan kırılgan olduklarını gösterdi. Devletimizin tüm imkanlarını milletimizin emrine vererek en çok kazanç ve en az mağduriyet ile bu sürecin geride kalmasını sağladık. İstihdam, yatırım, üretim, büyüme, ihracat odaklı teşvik ve destek politikalarımızla tüm ülkelerden daha ileri bir seviyeye ulaştık. Önce vatandaşlarımızın refahını, güvenliğini ve huzurunu sağlamak mecburiyetindeyiz. Bunun için de salgının küresel seyrine ve ekonomik gelişmelere göre ilave destek paketleri çıkartabiliriz. Türkiye Cumhuriyetimizin 2023 hedefleri, vizyonu ve son bir asırdaki güçlü yürüyüşünü gerçekleştirmektir bizim hedefimiz. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteği ile de bu yürüyüşü zaferle neticelendireceğiz.” 

“Senin devlet yönetmekten haberin yok” 

“Neymiş? Uçakları satacakmış. Senin devlet yönetmekten haberin yok. Dünyayı dolaşacaksın da neyle? Tarifeli uçakla mı? Yarış edeceksin de neyle? Tarifeli uçakla mı? Trene binip otobüsle seyahat edip de sonra da ‘Ben muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkacağım’ diyorsun. Atatürkçüsün ya’ Hayırlısı olsun. Sen bu kafayla daha çok gidersin. Millet İttifakı’nın diğer üyeleri de aynı böyle. Bunlardan bir şey olmaz.” 



“2023 bizim için kritik bir viraj” 

“Dünyanın askeri, diplomatik ve siyasi olarak en güçlü ülkeleri arasına girebilmek için 2023 virajını kazasız belasız dönmemiz gerek. 2023, bizim için kritik bir viraj. Karşımızdakiler de bunun farkında. Ülkemize diz çöktürememenin öfkesini yaşayanlar artık niyetlerini gizleme gereği bile duymuyor. Muhalefet, giderek çirkinleşiyor ve arsızlaşıyor. Üslupları kin ve nefret kokuyor. 2023 telaşları da bunu ele veriyor. Bu kesimin aktörleri FETÖ’nün, ABD’nin ve PKK’nın desteğini almak için canla başla çabalıyor. Fakat freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyorlar. Çok partili siyasi hayata geçişimizle birlikte ülkemiz, kayıplarını kapatmaya başladı. Ne yazık ki bu süreç de darbelerle durdurulmaya çalışıldı. Rahmetli Özal’ın başlattığı atılım da koalisyon, darbe ve terörle kesilmişti. 2023 seçimleri, tarih ve medeniyet mücadelemizin çağımızdaki zirvesinden önceki son duraktır. Sizlerden, bu vaktin her anını verimli ve dolu dolu geçirmenizi istiyorum. Başarmaktan başka alternatifimiz yok.” 

“Meydanlarda olacağız” 

“Bugün il, ilçe başkanlarımız, kadın ve gençlik kollarımızla burada bir aradayız fakat bir şey hatırlatmak istiyorum. Kabine üyelerimiz, yardımcıları, milletvekillerimiz de var. Meclis ara veriyor. Bu ara ile birlikte hepimizin arazide olması gerekiyor. Meydanlarda olacağız. Özellikle şunu hatırlatmak istiyorum ki arazide yapacaklarımızı genel merkeze raporlayacağız. Grup başkan vekilliğine de raporlayacağız. Turistik bir seyahat olarak illerimize gitmemiz nafile. 2023’e kadar kararlı bir şekilde hazırlanacağız. Bizim, son 2 durağımız kaldı.” 

Yorumlar (0)