Akbank’ta 36 saattir işlem yapılamamasının sebebi siber saldırı mı? 

Akbank’ın ana bilgisayarlarında çökme meydana geldi. Bankanın müşterileri 36 saattir hesaplarına ulaşamıyor. ATM, mobil ve internet bankacılığı ile pos cihazları kullanılamaz hale geldi. Bankadan durumla ilgili açıklama yapıldı. 

EKONOMİ 07.07.2021, 13:03 08.07.2021, 11:18
Akbank’ta 36 saattir işlem yapılamamasının sebebi siber saldırı mı? 

Akbank’ın ana bilgisayarlarında çökme meydana geldi. Bankanın müşterileri 36 saattir hesaplarına ulaşamıyor. ATM, mobil ve internet bankacılığı ile pos cihazları kullanılamaz hale geldi.  

Bankanın web sitesinden yapılan açıklamada ise bankanın merkez binalarındaki ana bilgisayarlarda teknik bir arıza oluştuğunu ve bunun tüm sistemlere yansıdığı aktarıldı. Bu süre zarfında işlem yapamayan müşterilerin kredi kartı, kredi ve faiz ödeme tarihlerinin bir gün ertelendiği ve bu ertelenme sebebiyle ekstra faiz uygulanmayacağı belirtildi. 



Akbank’ta yaşanan sıkıntı siber saldırı mı? 

Akbank’ta uzun süredir hiçbir yolla işlem yapılamaması, siber saldırı olması ihtimalini gündeme getirdi. Müşterilerin endişelerine sebep olan durum ise mobil uygulamaya giriş yapılmak istendiğinde “oturum kapatıldı”, internet sitesinden işlem yapılmak istendiğinde de “bu siteye ulaşılamıyor” uyarısını almaları oldu.  

Banka tarafından yapılan resmi açıklamaya göre ise hiçbir şekilde bankaya yönelik siber saldırı bulunmuyor. Bu yalnızca ana bilgisayarlardan kaynaklanan bir sorun. Fakat bu sorunun ne zaman çözüleceği bilinmiyor.  

Yorumlar (0)