Ziya Selçuk: Mümkün görünmüyor!

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Covid-19 salgınının seyri sebebiyle bütün sınıfların aynı anda tam zamanlı yüz yüze eğitime geçmesinin kısa vadede mümkün gibi görünmediğini bildirdi.

EĞİTİM 08.02.2021, 11:48 09.02.2021, 09:42
Ziya Selçuk: Mümkün görünmüyor!

Çevrim içi düzenlenen "Yarıyıl Tatili Dönemi Mesleki Çalışma Programı" sebebiyle MEB'in (Millî Eğitim Bakanlığı) uygulaması EBA'dan (Eğitim Bilişim Ağı) meslektaşlarına seslenen Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisi sürecinde öğretmenlerin, daha iyi öğretebilmek için öğrenme hususunda çok büyük çaba gösterdiğini belirterek, öğretmen ve velilerin salgın sürecinde daha verimli ve daha aktif iletişimde olduğununun altını çizdi.

Öğretmenlerin dijital bilgi ve yeterliklerini iyice geliştirdiğini, ekranlara alışıp daha etkin kullandığını belirten Millî Eğitim Bakanı Selçuk, sürecin çoğu ülkeden daha verimli ve başarılı yürütüldüğünü, öğretmenlerin sorumluluklarını ziyadesiyle yerine getirdiğini kaydetti.

15 Şubat 2021 Pazartesi gününden itibaren yeni bir dönemin başlayacağını söyleyen Bakan Ziya Selçuk, pandeminin en kısa zamanda eğitimin önündeki engel olmaktan çıkması ve okulların bir an önce açılması dileğinde bulundu.

Temel gaye ve ilkelerinin, bilgi ve tecrübeler ışığında, kontrollü biçimde yüz yüze eğitime geçilmesi olduğunu ifade eden Bakan Selçuk, salgının seyri sebebiyle bütün sınıfların aynı anda tam zamanlı yüz yüze eğitime geçmesinin kısa vadede mümkün gibi görünmediğini, bu nedenle yaş gruplarının sahip olduğu riskleri, pedagojik bağlamda gelişimleri, 7. ve 10. sınıflar düzeyi gibi hiç açılmamış sınıfları, staj ve sınav durumu gibi öncelikli etkenleri ön planda tutarak planlamaları yaptıklarını dile getirdi.

Salgın dönemindeki öğrenme kayıplarını saptadıklarını, kayıpları gidermek amacıyla öğrencilere gerekli desteği vermek için planlamaları tamamladıklarını kaydeden Ziya Selçuk, yakın bir sürede bu hususta yol haritasını paylaşacaklarını bildirdi.

10 ayda 10.000 ders videosu hazırladıklarını, EBA'nın 3 milyon canlı ders yaptığını, 500.000'den fazla tablet dağıtıldığını, 15.000 salon ve 162 mobil EBA Destek Noktası oluşturduklarını söyleyen Selçuk, salgın bitip yüz yüze eğitime dönülse dahi uzaktan eğitim sisteminin eğitimdeki rolünün bitmeyeceğini, yaşamımızda yer almayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)