Okullar kapanıyor mu? Milli eğitim bakanı açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, vaka sayılarında yaşanan artış sonrası ‘Okulların kapanacağı’ iddialarına yanıt verdi ve "Şu anda okulların kapatılması gibi bir durum söz konusu değil, süreci takip ediyoruz." açıklamasını yaptı.

EĞİTİM 05.01.2022, 10:56
Okullar kapanıyor mu? Milli eğitim bakanı açıkladı

Bugün Şanlıurfa Valiliğini ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin ortaya atılan iddialara cevap verdi. 

“Okulların kapatılması söz konusu değil”

Valiliğe yaptığı ziyarette açıklamalarda bulunan Bakan Mahmut Özer, vaka sayılarında yaşanan artışın ardından okulların kapatılıp kapatılmayacağı iddialarına cevap verdi. Bakan Özer, okulların şu anda kapatılmasının söz konusu olmadığını ve bu süreci yakın bir şekilde takip ettiklerini açıkladı.

“Bir alarm durumu yok”

Bakan Mahmut Özer, "Omicron hızlı bir şekilde yayılıyor fakat okullarımızda tedbirleri değiştireceğimiz bir alarm durumu yok." sözlerini kullandı.

Aşılama verilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Özer, okullarda mesafe, maske, hijyen kurallarına artık daha çok riayet ettiklerini ifade ederek, "Yarıyıl tatiline giriyoruz ardından başarıyla süreç devam edecek." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)