Akşener'den Erdoğan'a: “Vatandaş çarpıldıkça senin de gözlerin ışıl ışıl oluyor mu?” 

Meral Akşener, partisinin haftalık olağan toplantısında partililerine seslendi. Akşener, partisinin üye sayısının 512 bini geçtiğini duyurarak herkesi tebrik etti ve konuşmasına, “Sayın Erdoğan ve ucube sisteminin elinde bir seneyi daha geride bıraktık.” diyerek başladı. 

SİYASET 05.01.2022, 11:30 05.01.2022, 12:08
Akşener'den Erdoğan'a: “Vatandaş çarpıldıkça senin de gözlerin ışıl ışıl oluyor mu?” 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Akşener konuşmasına, “Artık yarım milyon kişilik bir aile olduk.” diyerek başladı. İYİ Parti’nin 3 Ocak 2022 itibarıyla güncel üye sayısı 512 bin 543 olarak kayıtlara geçti. 

“Yeni yılda Türkiye, makus talihini yenecek” 

Akşener: “Sayın Erdoğan ve ucube sisteminin elinde, zorluklarla mücadele ederek bir seneyi daha bitirdik. Her yeni sene yeni bir yaş, yeni bir umuttur. Ben de inanıyorum ki yeni seneyle birlikte ülkemiz, makus talihini yenecektir. Yeni kadrolar ve yeni bir siyasi iklimle Türkiye, hak ettiği huzura kavuşacak. Ancak ne yazık ki kötü şekilde yeni yıla girdik. Zam kabusları arka arkaya geldi. AK Parti iktidarı 20 Aralık 2021 akşamında faiz indirdiğini söylemiş ancak artırımına gidip küçük yatırımcıları çarpıtmıştı. Bunun üzerine bir de 31 Aralık 2021 gecesinde pek çok şeye zam geldiği duyuruldu.” 

“Zamları, enflasyondan kaçırdı” 

Akşener: “Erdoğan ve hükümeti, zamları gece yarısından sonra geçerli kılarak enflasyondan kaçırdı. Asgari ücrete, memur ve emeklilere yaptığı zamlar da bu şekilde geri alındı. Erdoğan ve arkadaşları, dolandırıcıları dahi kıskandıran anlayışla bizleri 2022’ye rekor zamlarla soktu. Takke düştü, kel göründü. Bu vicdansız zamlar, iktidarın beceriksizliğinin vesikası oldu. AK Parti iktidarının bu saatten sonra ülkemize vereceği iki şey vardır: daha fazla yolsuzluk ve daha fazla acı.” 

“Nebati’yi meteor gibi düşürdün” 

Akşener: “Biz iktidarı defalarca uyardık. Erdoğan da bize, ‘Damat kadar başınıza taş düşsün.’ dedi. Sonra da Nureddin Nebati’yi ekonominin üzerine meteor gibi düşürdü. Ekonomiye güven tesis edilmesi gerektiğini defalarca söyledim. Hazine’nin başına getirdiğin Nebati kuyruklu yıldızı millet soyuldukça gözlerindeki ışıltıdan bahseder oldu. Ben de sana sorayım o halde: Vatandaş çarpıldıkça senin de gözlerin ışıl ışıl oluyor mu?” 



“Sağlık çalışanlarımızın derdi büyük” 

Akşener: “Koronavirüsün yeni varyantı hızla ilerliyor. Bu süreçte en büyük yük de sağlıkçılarımıza düşüyor. 2 senedir pandemiyle mücadele ediyorlar ve dertleri oldukça büyük. Yalnızca hak ettikleri maaşı almak istiyorlar. Konunun takipçisi olacağımıza dair buradan söz veriyorum. Şimdi olmazsa İYİ Parti iktidarında biz yapacağız. Bizim iktidarlığımızda hastalar müşteri, sağlık çalışanları da köle olmayacak. Türk Tabipler Birliği rakamlarına göre 2021’de Türkiye’den göç eden doktorların sayısı 1361 ancak Sağlık Bakanlığı gerçek rakamları gizliyor. Bu vahametin farkında mısınız? Göç eden doktor sayısı, 10 sene öncesine göre 25 kat artmış. Yurt dışına gitmek ve artık orada yaşayıp çalışmak isteyen binlerce doktor şu anda yabancı dil sınavlarına hazırlanıyor. İngiltere ve Almanya’yı tercih ediyorlar.” 

“Aynı işi yapıp farklı maaş alıyorlar” 

Akşener: “Sağlık çalışanları arasında farklı farklı çalışma modelleri var. Bu, öğretmenler için de geçerli. Her şehre üniversite açıldı, üniversitelere de plansız programsız bölümler dersler getirildi. Buradan mezun olan, 80’lerde 90’larda puan alanlar da mülakatlarda elendi. Ancak 50’lerde 60’larda alıp mülakatı geçenler var. Aynı işi yapan ama farklı maaş alan insanlar da var. Bu, üzerine düşünülmesi gereken bir konudur.” 

Yorumlar (0)