Trump Twitter'ı tehdit etti!

Trump ve Twitter arasında "bilgiyi doğrulama" tartışması büyüdü. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, paylaştığı bazı tweetlere "bilgiyi doğrula" etiketi ekleyen Twitter'ı sert dille eleştirdi ve tepdit etti. Donald Trump, Twitter'ı "ifade özgürlüğünü kısıtlamak" ve "2020 seçimlerine müdahale etmek" ile suçladı. 

DÜNYA 27.05.2020, 06:23
Trump Twitter'ı tehdit etti!

ABD Başkanı Donald Trump'ı çileden çıkaran olay; Twitter'ın, son günlerde sosyal medya platformlarında dezenformasyonun yayılmasının önüne geçmek için bazı paylaşımların altına eklediği "bilgiyi doğrulama" etiketini, Trump'ın California eyaletindeki "uzaktan oylama" konusunda attığı tweetlere de eklemesi.

Amerikan Başkanı Donald Trump söz konusu Twitter paylaşımında, "California'daki uzaktan oylamanın oylamada hileye yol açacağını" savunurken, Twitter bu paylaşımın altına "bilgiyi doğrula" etiketi ekleyerek kullanıcılara "Uzaktan oylama konusundaki bilgiyi doğrulayın" uyarısı yaptı.

Twitter'a çakarken CNN ve Jeff Bezos'u da hedef aldı

Twitter'ın yaptığı uyarının gündem olmasının ardından Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump olay hakkında Twitter üzerinden açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada Trump, 3 Kasım'daki seçimlere işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

"Trump şimdi 2020 başkanlık seçimlerine müdahale ediyor. Benim uzaktan oylamanın büyük çapta hile ve yolsuzluğa yol açacağına dair açıklamamı, yalancı basın CNN ve Amazon'un Washington Post'una dayandırarak yalanlıyor."

Trump yönetimi, dünyanın en zenginleri listesinde ismi birinci sırada bulunan Amazon'un patronu Jeff Bezos'un, sahip olduğu Washington Post üzerinden Trump'ı hedef aldığını düşünüyor.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi sonrası yaşanan gelişmeler Jeff Bezos ile Trump arasındaki gerilimi had safhaya ulaştırmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, dev silah anlaşmaları imzaladığı Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Salman'a cinayet konusunda ses çıkarmamış, Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın patronu Jeff Bezos ise Trump'ın bu tavrından rahatsız olmuştu.

Twitter'ı tehdit etti

Twitter'a yönelik eleştirilerini bununla da sınırlı tutmayan ABD Başkanı Donald Trump şu tehditte bulundu:

"Twitter, ifade özgürlüğünü tamamen kısıtlıyor ve başkan olarak ben buna izin vermem."

Twitter'dan açıklama geldi

Twitter'dan adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili ise Amerikan basınına konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"ABD Başkanı Donald Trump'ın bu paylaşımları, oylama sürecine ilişkin yanlış bilgiler içeriyor olabilir. Bu sebeple de uzaktan oylama sistemine ilişkin daha fazla bilgi paylaşmak için bu tweete 'bilgiyi doğrulama' etiketi ekledik."

Twitter'ı "yalancı basın" ile iş birliğiyle suçlamışlardı

Donald Trump'ın Başkanlık Kampanyası Danışmanı Brad Parscale ise yaptığı yazılı açıklamada, Twitter'ın bu adımını kınayarak Twitter'ın "yalancı basın" ile iş birliği yaptığını söylemişti.

Yorumlar (0)