Şiddetli yağışlar Afganistan'ı vurdu: En az 15 ölü

Afganistan'ı etkisi altına alan şiddetli yağışlar sebebiyle meydana gelen sel felaketinde en az sekiz kişi hayatını kaybetti. Yıldırım düşmesi sonucu ise yedi kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYA 06.05.2024, 16:44 07.05.2024, 17:24 Buse Önder
Şiddetli yağışlar Afganistan'ı vurdu: En az 15 ölü

Afganistan'ın Ghor vilayeti ile Herat kentinde yaşanan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketi, 8 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Afganistan Ulusal Afet Yönetim Otoritesi (ANDMA) tarafından yapılan açıklamada, selin etkisiyle bin 142 hektarlık tarım arazisinin sular altında kaldığı ve 11 bin 450 büyükbaş hayvanın telef olduğu belirtildi.

189 konut yıkıldı

ANDMA'nın verilerine göre, sel nedeniyle 189 konutun tamamen veya kısmen yıkıldığı, selin etkilediği bölgelerde kurtarma çalışmalarının hızla devam ettiği ifade edildi. Özellikle Herat'ta, selin etkisiyle 30'a yakın evin tamamen yıkıldığı ve aynı aileden 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ghor'a bağlı Chahar Sada ve Marghab bölgeleri arasındaki yolun ulaşıma kapandığı ve 500 ailenin yerinden edildiği belirtildi.

‘Can kaybı artabilir’ uyarısı

Afganistan Göç ve Mülteciler Bakanlığı, yerinden edilen ailelerin dağlık bölgelerde açık havada yaşadığını ve acilen yardıma ihtiyaç duyduklarını duyurdu. Bakanlık, sel felaketinin etkilerinin devam edebileceği ve can kaybının artabileceği uyarısında bulundu.

Uruzgan vilayetinde yıldırım düştü

Diğer yandan, Uruzgan vilayetinde yıldırım düşmesi sonucu 7 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralandı. Farah vilayetinde ise sel felaketinin neden olduğu önemli maddi hasarlar meydana geldiği bildirildi.

Yaşanan felaketlerle mücadele eden Afgan yetkililer, selzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar (0)