Rusya'dan Trump'a çok ağır suçlama!

Rusya, ABD'ye yönelik "ABD'nin önceliği suçlu bularak masumiyetlerini kanıtlamak" suçlamasında bulunarak, Trump'ın DSÖ kararına tepki gösterdi.

DÜNYA 15.04.2020, 11:30
Rusya'dan Trump'a çok ağır suçlama!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın DSÖ'ye (Dünya Sağlık Örgütü) sağladıkları fonu durdurma kararını eleştirerek ağır bir suçlamada bulundu. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “ABD için önemli olan kendi masumiyetlerini kanıtlamak için hayali kanıtlarla suçlu bulmaktır.” ifadelerini kullandı.

Rus haber ajansı TASS’a açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Amerika Birleşik Devletleri’nde siyasetçilerin "daima suçlayacak birilerini bulduğunu" söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Çin ve Dünya Sağlık Örgütü’nü Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisi sebebiyle suçladığını hatırlatan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, şöyle konuştu:

“Hillary Clinton’un mağlubiyeti sebebiyle Rusya’yı, ABD’deki sağlık sistemindeki sorunlar için de bizzat Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i suçluyorlar. Amerika için önemli olan kendi masumiyetlerini kanıtlamak için hayali kanıtlarla suçlu bulmaktır.”

"Oldukça bencilce bir yaklaşım"

Amerikan yönetiminin dün aldığı kararın son derece endişe verici olduğunun altını çizen Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov da, “Bu, ABD’li yetkililerin salgın nedeniyle dünyada olanlara karşı oldukça bencilce bir yaklaşımıdır. Uluslararası toplumun ana gündeminde olduğu bir dönemde bu organizasyona yapılan söz konusu darbe, kınanması ve eleştirilmesi gereken bir adımdır.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, dün yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Çin için çalıştığını ve salgın konusunda ihmalkar davrandığını ileri sürerek, Amerika'nın DSÖ'ye sağladığı fonu askıya aldıklarını açıklamıştı.

Yorumlar (0)