Sağlıkçılardan Macron'a tepki: Bu kaynak ve personel eksikliği ile yapamayız!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Kremlin-Bicetre hastanesine gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin yeni bir video ortaya çıktı. Söz konusu videoda, sağlık çalışanlarından birinin Macron'a "Biz sağlıkçılar fakiriz ve yarın o yataklarda da biz olabiliriz. Emin olun yardım edebilmeyi dileriz ancak bu kaynak ve personel eksikliği ile yapamayız." dediği görüldü. 

DÜNYA 15.04.2020, 11:32
Sağlıkçılardan Macron'a tepki: Bu kaynak ve personel eksikliği ile yapamayız!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 9 Nisan günü Paris'te bulunan Kremlin-Bicetre hastanesine gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin yeni bir video ortaya çıktı.

Élysée Sarayı, sağlık çalışanlarını alkışlayan Emmanuel Macron'un resmi Twitter hesabından paylaşarak, "Kremlin Bicêtre'den, beyaz önlüklü kahramanlarımıza destek." notunu düşmüştü. 

Fakat CGT Kamu Yardım Birliği tarafından paylaşılan ve alkış öncesine ait olan video, Macron ile sağlık çalışanları arasında gerginlik çıktığını gösterdi. 

Basın mensuplarının alınmadığı sırada çekilen videoda, Macron'un üst katlarda bulunan bir sağlık çalışanına "Haklısın. Belki tüm zaman boyunca tarafsız olmadım ama daha önce yapılan hiçbir şey için sorumluluk almayacağım." dediği fark ediliyor. 

Bunun üzerine sağlık çalışanının, "Biz bu işi insanları sevdiğimiz için yapıyoruz, bir devlet hastanesindeyiz biliyorsunuz." dediği, Macron'un da yanıt olarak "Ailemde sağlıkçı olmayan tek kişi benim hanımefendi." dediği görülüyor. 

"Yarın o yataklarda da biz olabiliriz"

Fakat bu ifadelerden etkilenmeyen sağlık çalışanı, "Biz sağlıkçılar fakiriz ve yarın o yataklarda da biz olabiliriz. Emin olun yardım edebilmeyi dileriz, ancak bu kaynak ve personel eksikliği ile yapamayız." ifadelerini kullanıyor. 

Daha sonra Macron, sağlık görevlisi kadına "Hepimiz dersler alıp öğreneceğiz." diyerek hak veriyor. 

"Hiçbir zaman Emmanuel Macron'u alkışlamadık"

Hastane çalışanlarından biri, yerel medyaya yaptığı açıklamada, "Hiçbir şey çekmememiz veya fotoğraf çekmememiz gerekiyordu. Bu video da kesilmiş. Macron'u sorgulayan bir sağlık çalışanının on dakikalık müdahalesini göstermiyor. Sağlık çalışanı arkadaşımız sadece sonrasında Cumhurbaşkanı Macron'a hastane personelinin birbirini alkışlayıp alkışlayamayacağını sorarak sona erdi. Hiçbir zaman Emmanuel Macron'u alkışlamadık." dedi.

"Asıl üzücü olan Macron'un endişelenmesinin binlerce ölümden sonra olması"

Kremlin-Bicetre Hastanesinin hemşiresi ve sekreteri Isabelle Bernard, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Davetinde alkışladığımız kesinlikle Macron değildi. Meslektaşımız, bakıcıların çalışma koşulları ve karşılaştığımız sorunlar hakkında konuşmak için içgüdüsel bir şekilde söz aldı. Cumhurbaşkanı Macron'a onu uzun zamandır aradığımızı, aylardır grevde olduğumuzu ve asla cevap vermediğini söyledi. Asıl üzücü olan Macron'un sağlık konusunda endişelenmesinin binlerce ölüm sonrası ortaya çıkması oldu."

Fransa'da yeni tip koronavirüs (Covid-199 nedeniyle şu ana kadar 15 bin 529 kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)