Netanyahu itiraf etti: İlhak konusu gündeme geldi!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Ürdün Vadisi'nin İsrail'e ilhakı konusunun ele alındığını bildirdi.

DÜNYA 02.12.2019, 17:11
Netanyahu itiraf etti: İlhak konusu gündeme geldi!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Aşkelon kentine yaptığı ziyarette gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ile dün yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail'in güvenliği için "önemli konuları" gündeme getirdiklerini ifade etti.

"Ürdün Vadisi'nin İsrail'in doğu sınırı olarak tanınmasını görüştük"

İran başta olmak üzere birçok konuyu Trump ile ele aldıklarını kaydeden Netanyahu, "Ürdün Vadisi'nin İsrail'in doğu sınırı olarak tanınması yönündeki tarihi fırsatı ve ABD ile İsrail arasındaki Karşılıklı Savunma Anlaşması'nı da görüştük." diye konuştu.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada iki liderin "İran tehdidini" ele aldığı ifade edilirken, İsrail'in Ürdün Vadisi'ni ilhakı konusunun görüşüldüğüne dair herhangi bir açıklama yapılmamıştı. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 17 Eylül günü gerçekleştirilen erken seçim öncesi, tekrar iktidara gelmesi durumunda "kısa süre içinde" Batı Şeria'da bulunan Ürdün Vadisi'ni ABD yönetimiyle koordineli olarak "İsrail'e ilhak edeceği" sözünü vermişti. 
 

Yorumlar (0)