Mali'de terör saldırısı: 54 ölü

Mali'nin kuzeydoğusunda teröristlerin düzenlediği saldırıda 54 Mali askeri öldü. Bir de sivilin öldüğü saldırıdan sonra Mali hükümeti, halka birlik ve beraberlik için çağrı yaptı.

DÜNYA 02.11.2019, 09:24 02.11.2019, 11:55
Mali'de terör saldırısı: 54 ölü

Mali Silahlı Kuvvetleri'nin (FAMA) resmi Facebook hesabından yapılan açıklamada, Mali'nin kuzeydoğusunda, Nijer ile sınırı olan Menaka bölgesindeki Indelimane askeri noktasına teröristlerce saldırı düzenlendiği ve 53 askerle bir sivilin öldürüldüğü belirtildi. FAMA, bölgenin kontrol altına alındığını da belirtti.

"Durum kontrol altında"

Hükümet sözcüsü Yaya Sangare, "Gönderdiğimiz destek kuvvetleri, biri sivil olmak üzere 54 ölü, 10 hayatta kalan ve kaydadeğer hasar olduğunu keşfetti. Durum şu anda kontrol altında" şeklinde bir açıklama yaptı.

Birleşmiş Milletler de terörü durduramadı

Kuzey ve orta Mali, 2012'den beri ayrılıkçı çatışmalar ve terör saldırılarının yoğun yaşandığı yerler. Fransa'nın "Barkhane Operasyonu" ile Mali'ye yolladığı 4 bin asker ve Birleşmiş Milletler'in Mali Çok Boyutlu Entege İstikrar Misyonu ile bölgede bulunan 15 bin asker, şu ana kadar Mali'deki çatışmaları durdurmayı başaramadı.

Yorumlar (0)