Beyaz Saray'dan "azil" açıklaması

Beyaz Saray'dan azil sürecine ilişkin yapılan açıklamada olası bir azil durumuna karşı önlemlerin alındığı belirtildi.

DÜNYA 02.11.2019, 09:22
Beyaz Saray'dan "azil" açıklaması

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Stephanie Grisham, Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi'nde Başkan Donald Trump için "azil" sürecini resmen başlatan tasarının kabul edilmesinin ardından açıklamalarda bulunarak, "Herkesin aklının başına geleceği konusunda ümitliyiz ancak olası bir azil durumuna karşı hazırlıklıyız" ifadesini kullandı.

Başkan Donald Trump için "azil" süreci, geçtiğimiz gün resmen başlarken, Beyaz Saray Basın Sözcüsü Stephanie Grisham, "Herkesin aklının başına geleceği ve başkanın yanlış bir şey yapmadığını anlayacakları konusunda umutluyuz. Fakat muhtemel bir azil durumuna karşı hazırlıklıyız. Başkan Trump’ın saklayacak bir şeyi yok" değerlendirmelerinde bulundu.

Azil soruşturması nasıl başlamıştı?

Temmuz ayında yaptığı telefon görüşmesinde ABD Başkanı Trump'ın Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'den rakibi Joe Biden ve ailesini soruşturmasına karşılık ABD'nin Ukrayna'ya askerî ve ekonomik yardımlar göndereceği iddia edilmiş, ABD Kongresindeki Demokratlar da bu iddiaya yönelik azil soruşturması başlatmıştı.

Yorumlar (0)