Lukaşenko: "Beni öldürmediğiniz sürece..."

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, ülkesinde protestolar devam ederken yaptığı bir açıklamada, "kendisini öldürmedikleri sürece seçimlerin asla tekrarlanmayacağını" ifade etti. 

DÜNYA 17.08.2020, 15:56
Lukaşenko: "Beni öldürmediğiniz sürece..."

Belarus'ta 9 Ağustos günü devlet başkanlığı seçimleri yapıldı. Aleksandr Lukaşenko'nun söz konusu seçimleri ciddi bir farkla kazandığı bildirildi.

Bunun üzerine seçimlerin hileli olduğunu savunan kişiler, sokaklara döküldü. 9 Ağustos gününden beri gerçekleştirilen protestolar sırasında bir kişi yaşamını yitirirken, binlerce kişi de yaralandı. 

Devlet başkanlığı seçimlerinde yüzde 10 oranında oya sahip olan ve Litvanya'ya giden Svetlana Tikhanovskaya, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun istifa etmesini istedi.

Svetlana Tikhanovskaya, Belarus'ta gerginliğin azalması için sorumluluk almaya hazır olduğuna dikkat çekerek, ülkede gözaltına alınan veya tutuklu olan siyasi mahkûmların serbest kalması için çağrıda bulundu.

Hileli olduğu söylenen devlet başkanlığı seçimlerinin tekrarlanması için gerekli hamlelerde bulunulması gerektiğini belirten Svetlana Tikhanovskaya, şeffaf ve adil seçimlerin yapılmasının önem arz ettiğini söyledi.  

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ise Svetlana Tikhanovskaya'nın çağrısına sert bir şekilde yanıt verdi. 

Kendisini baskı altına alarak hiçbir şey yaptıramayacaklarını kaydeden Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, yeni bir seçim yapılmayacağını ve altı ay içerisinde bütün problemleri çözüme kavuşturacağını ifade etti. 

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, devlet başkanlığı seçimlerinin adil şartlarda yapıldığını ileri sürerek, "kendisini öldürmedikleri sürece seçimlerin asla tekrarlanmayacağını" belirtti.

Yorumlar (0)