Kiliseye 121,5 milyon dolarlık ceza!

ABD'de yer alan Santa Fe Başpiskoposluğu, cinsel istismar mağdurları için toplamda 121,5 milyon dolar tazminat ödeyecek.

DÜNYA 19.05.2022, 01:35 19.05.2022, 18:03 Hakan Öksüz
Kiliseye 121,5 milyon dolarlık ceza!

ABD'de kiliselerde yaşanan taciz olayları, ülkenin gündeminden düşmek bilmiyor. Ülkenin en eski kilise kuruluşlarından biri olan Santa Fe Başpiskoposluğu, çocuk istismarı davalarından dolayı 375 davacıya tazminat ödeyecek.

New Mexico'da bulunan Başpiskoposluk'un, ailelere ödeyeceği tazminatın toplamda 121,5 milyon dolar olacağı belirtildi.

74 rahibin taciz suçu işlediği kanıtlandı

Din adamları tarafından çocuklara yönelik yapılan cinsel istismar vakalarının artması tepkilere neden oldu. New Mexico'daki kiliselere atanan 74 rahibin çocuklara cinsel taciz suçu işlediğinin kanıtlandığı kaydedildi.

İstismar davalarının onlarca yıl öncesine kadar uzandığı belirtildi. Kuruluşu 1850 yılına kadar giden Santa Fe Başpiskoposluğu, tazminatı ödememek için 2018 yılında iflas başvurusu yaptı ancak cezadan kurtulamadı. 

Charles Paez: "Sadece para cezası değil, halka açık arşiv de olacak"

Taciz mağdurları için oluşturulan komitenin başkanı olan Charles Paez, "Başpiskoposluk ile yapılan anlaşma, sadece maddi tazminatı içermiyor. Taciz olaylarına ilişkin gelecek nesiller için halka açık arşiv oluşturulacak. Böylece her cezanın mutlaka cezalandırılacağı görülmüş olacak." dedi.

Yorumlar (0)