Hükümet şaşırttı! Tahliye ettiği vatandaşlarına fatura kesti

Alman hükümeti, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ortaya çıkmasının ardından farklı ülkelerde kalan vatandaşlarını tahliye etti. Hükümetin, kendi vatandaşlarına fatura kesmesi şaşkınlığa uğrattı. 

DÜNYA 28.06.2020, 11:21
Hükümet şaşırttı! Tahliye ettiği vatandaşlarına fatura kesti

Alman hükümetinden şaşkınlığa uğratan bir hareket geldi.

Hükümet, mart ayında yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ortaya çıkmasının ardından dünyanın farklı yerlerinde mahsur kalan 240 binden fazla vatandaşını tahliye etmişti.

Alman Dışişleri Bakanlığı, ücretsiz zannedilen tahliye işlemlerinin ardından kendi vatandaşlarının ücret ödemelerine yönelik karar aldı. 

Bakanlık tarafından kiralanan uçaklarla Almanya'ya dönmeleri sağlanan vatandaşlardan belirli bir miktarda para alınacak. 

Ülkelere göre fiyat tarifesi...

Vatandaşların alındığı ülkelere göre bir fiyat tarifesi belirlenecek. 

Yalnızca uçakla değil, kara yoluyla ile Almanya'ya ulaştırılan vatandaşlar da bu uygulamanın kapsamında olacak.

Alman hükümeti, Kuzey Afrika ve Kanarya Adaları gibi yerlerden gerçekleştirilen tahliye işlemleri için 200 Euro'luk fatura keserken, Asya ve Günay Amerika'dan tahliye edilenlerin 600 Euro, Avustralya ve Yeni Zelanda'da tahliye edilenlerin 1000 Euro ödemelerini istedi. 

Hükümet, bu kararı nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oldu. 

Türkiye de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde dünyanın birçok farklı noktasında bulunan vatandaşlarını tahliye etmişti. Tahliye edilen kişilerden herhangi bir ücret talep edilmemişti. 

Yorumlar (0)