Hamaney: Acı bir intikam bekliyor

İran lideri Ali Hamaney, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Suçluları acı bir intikam bekliyor" ifadelerini kullandı.

DÜNYA 03.01.2020, 08:28 03.01.2020, 09:11
Hamaney: Acı bir intikam bekliyor

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney de, Süleymani suikastinden sonra yaptığı açıklamada "Süleymani'yi öldüren suçluları mutlak bir intikam bekliyor. Süleymani'nin öldürülmesi, ABD ve İsrail'e karşı direnişin motivasyonunu ikiye katlayacak" ifadelerini kullandı.

Hamaney, Süleymani'nin ölümü dolayısıyla İran'da 3 günlük yas ilan etti.

"ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır" 

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise, İranlı general Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır." dedi.

"ABD'nin eylemi uluslararası terörizm"

Kasım Süleymani'nin terör örgütleri ile mücadelenin en etkin güçlerinden olduğunu kaydeden Zarif, ABD'nin eyleminin "uluslararası terörizm" olduğunu belirtti.

İranlı generale yönelik suikasti "çok tehlikeli ve aptalca" olarak niteleyen Zarif, "ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır." ifadelerini kullandı.

Pentagon,generalin öldüğünü açıklamıştı

Pentagon, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Süleymani ve Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanına yapılan saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Yorumlar (0)