Iraklı yetkililerden "yüzük" açıklaması!

General Kasım Süleymani'nin cesedinin paramparça olduğunu açıklayan Iraklı yetkililer, İranlı generalin yüzüğünden teşhis edildiğini kaydetti.

DÜNYA 03.01.2020, 07:19
Iraklı yetkililerden "yüzük" açıklaması!

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na (DMO) bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi'nin Komutan Yardımcısı Mehdi el-Mühendis'in Bağdat Havaalanında ABD füzeleriyle öldürülmesinin yankıları sürüyor.

Donald Trump'tan bayraklı mesaj

Florida'da tatilde bulunan ABD Başkanı Donald Trump ise General Kasım Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin herhangi bir açıklama yapmazken, Twitter hesabından Amerikan bayrağı paylaşmakla yetindi.

Saldırıda 7 kişi öldü

Amerikan AP haber ajansına konuşan Iraklı üst düzey yetkililer ise saldırıda General Kasım Süleymani'nin yanı sıra Irak'taki Şii milis grubu Haşdi Şabi'nin Komutan Yardımcısı Mehdi el-Mühendis ve örgütün havalimanı protokol görevlisi Muhammed Rıza dahil 7 kişinin öldüğünü bildirdi.

Iraklı yetkililer, Haşdi Şabi'nin Komutan Yardımcısı Mehdi el-Mühendis'in Bağdat Havaalanına General Kasım Süleymani'yi karşılamak için bir konvoyla geldiğini ve saldırının ise havaalanının kargo kısmına İranlı komutanın karşılandığı yerde yapıldığını bildirdi.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen yetkililer, General Kasım Süleymani'nin cesedinin paramparça olduğunu fakat İranlı generalin yüzüğünden tespit edildiğini kaydetti.

Yorumlar (0)