ABD yarın yaptırıma başlıyor

Kelly Craft, yarın Trump yönetiminin Beşşar Esed rejiminin askerî zafer elde etmesini engelleme, Esed rejimi ve müttefiklerini siyasi sürece döndürme konusunda ağır yaptırımlara başlayacağını açıkladı.

DÜNYA 17.06.2020, 07:59
ABD yarın yaptırıma başlıyor

ABD’nin (Amerika Birleşik Devletleri) BM (Birleşmiş Milletler) Daimi Temsilcisi Kelly Craft, “Yarın Donald Trump yönetimi, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin askerî zafer kazanmasının önüne geçmek, Beşşar Esed rejimi ve müttefiklerini Birleşmiş Milletler denetimindeki siyasi sürece döndürme konusunda kararlı adımlar atacak.” İfadelerini kullandı.

ABD BM Temsilcisi Kelly Craft

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) BM (Birleşmiş Milletler) Daimi Temsilcisi Kelly Craft, “ABD, Beşşar Esed rejimini, vahşet ve insan hakları ihlallerini gerçekleştirmek için kullandığı gelir kaynaklarından mahrum bırakmayı hedeflemektedir. Bu şekilde barış umudunun ve siyasi sürecin önündeki engellerin kalkacağına inanmaktadır.” diye konuştu.

ABD BM Temsilcisi Kelly Craft

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Yaptırımlar, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın geçtiğimiz yılın Aralık ayında imzaladığı ‘Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası’ kapsamında uygulanacak. Trump yönetimi uygulayacağı bu yaptırımlarla, Beşşar Esed rejimin kendi milletine karşı vahşetini destekleyen ve finanse edenleri de caydırmayı amaçlamaktadır.”

ABD BM Temsilcisi Kelly Craft

putin esed

Yorumlar (0)