Kaplan Pençe'sini indirdi: Tüm hedefler tam isabet!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesinin Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Merkezi'nden sevk ve idare ettiği Pençe-Kaplan Operasyonu'nda, tüm hedefler tam isabetle vuruldu.

GÜNDEM 17.06.2020, 08:53 17.06.2020, 09:17

MSB (Millî Savunma Bakanlığı), Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesine gerçekleştirilen "Pençe-Kaplan Operasyonu"nun planlandığı şekilde başarıyla devam ettiğini duyurdu.

Millî Savunma Bakanlığı Twitter hesabından yapılan paylaşımda, hava hücum harekâtı öncesinde bölgede konuşlu topçu birlikleri tarafından tespit edilen hedeflerin yoğun bir şekilde ateş altına alındığını ve tüm hedeflerin tam isabetle vurulduğunu, Pençe-Kaplan Operasyonu'nun planlandığı şekilde başarıyla devam ettiğini bildirdi.

Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde gerçekleştirilen "Pençe-Kaplan Operasyonu"nun Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakları çerçevesinde düzenlendiğini vurgulayan Millî Savunma Bakanlığı, "Pençe-Kaplan Operasyonu"nun, son zamanlarda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin karakol ve üs bölgelerine yönelik artan taciz ve saldırı girişiminde bulunan bölücü terör örgütü PKK ve diğer terörist unsurlara yönelik olarak uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklar çerçevesinde düzenlendiği vurgulandı.

Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi yönetiyor

Irak'ın kuzeyi Haftanin'deki terör hedeflerine yönelik başlatılan Pençe-Kaplan Operasyonu'nu Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta Kademesi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Merkezi'nden sevk ve idare ediyor.

Halkın ve hudutların güvenliğini tehdit eden bölücü terör örgütü PKK ve diğer terörist unsunlarını etkisiz hale getirmek için TSK tarafından başlatılan Pençe-Kaplan Operasyonu'na Hava Kuvvetleri savaş uçakları, ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri, insansız hava araçları (İHA) ve silahlı insansız hava araçları (SİHA) katılıyor.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, kahraman komandoların hava hücum harekâtıyla bölgeye intikal ettiği Pençe-Kaplan Operasyonu'nu anlık takip ediyor.

Yorumlar (0)