Huawei'den iyi haber! Microsoft ve Intel destekleyecek

Microsoft ve Intel'in Huawei'ye desteğinin süreceği bildirildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.06.2019, 11:33
Huawei'den iyi haber! Microsoft ve Intel destekleyecek

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ekonomik gerginliğin doğrudan yansıdığı Huawei-Google ilişkisinin durumu belirsizliğini sürdürürken, Çinli şirket Huawei akıllı telefonların yanısıra bilgisayar tarafında da Amerikalı şirketlerle problem yaşamıştı.

Son olarak Microsoft, uygulama mağazasından Huawei marka dizüstü bilgisayarları kaldırmıştı.

Microsoft'tan iddialara yalanlama

Öte yandan Windows 10 işletim sisteminin Çinli Huawei marka bilgisayarlara olan desteğini keseceği yönünde iddialar da gündeme getirilmişti.

Yaşanan bu gelişmelerle ilgili Microsoft'tan açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Windows 10 işletim sisteminin Çinli Huawei marka bilgisayarlara olan desteğini keseceği" iddialarının gerçeği yansıtmadığı, tamamen asılsız olduğu vurgulandı.

Microsoft'tan yapılan yazılı açıklamada, "Huawei marka cihazlara sahip olan müşterilerimize yazılım güncellemelerini sunmaya devam edebileceğiz" denildi.

Intel'den de açıklama geldi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli işlemci üreticisi Intel'den de Microsoft'un açıklamalarına benzer bir açıklama geldi. Intel, Huawei cihazlara güvenlik güncellemelerini ve sürücülere olan desteğini sürdüreceği bilgisini verdi.

Yorumlar (0)