2022'nin ilk çeyreğine damga vurdular! İşte en çok indirilen uygulamalar!

Mobil uygulama analizcisi Sensor Tower’ın verilerine göre 2022 yılının ilk çeyreğinde en çok indirilen uygulamalar belli oldu. İşte ayrıntılar...

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.04.2022, 12:13
2022'nin ilk çeyreğine damga vurdular! İşte en çok indirilen uygulamalar!

2022 yılının ilk çeyreğinde en çok indirilen ve uygulama içi para ödenen platformlar açıklandı. 

En çok indirilenlerde TikTok zirveyi korudu

Her zaman olduğu gibi TikTok, iki listede de liderliğini korumaya devam etti. 

2022 yılının ilk çeyreğinde en çok indirilen uygulamalar listesinde zirvede, Play Store’da Instagram, App Store’da ise TikTok oldu. Bütün verilerin ortalamasına bakıldığında TikTok, Instagram’a karşı galip gelerek zirveyi kaptı. E-ticaretin etkisinin arttığı günümüzde önemli bir yer tutan alışveriş platformları da listede yer almaya devam ediyor. Bu çerçevede Shopee uygulaması, Play Store’da listede ortalama olarak beşinci sırada konumlandı.

En çok para harcanan yine TikTok

Uygulama içi en fazla para harcanan platformlara bakıldığında,App Store’da TikTok liderliğini korurken, Play Store’da ise Google One platformu" birinci oldu. İki mağazanın ortalamasıyla da bütün platformlar arasında uygulama içi en fazla para harcanan uygulamalar listesinde zirveye TikTok yerleşti. Platformda harcanan toplam para, ilk çeyrek için 840 milyon dolar olarak belirlendi. Data.i tarafından duyurulan verilerde, birinci çeyrekte TikTok’un ABD’deki harcamalarında %125 artış yaşandı.

En çok kullanılan uygulama Facebook!

Data.ai tarafından geçtiğimiz günlerde paylaşılan verilere bakıldığında, en çok kullanılan uygulamalar da açıklandı. Facebook bu listenin başında yer alırken WhatsApp ve Messenger da hemen geriden gelerek listede yer buldu.

Yorumlar (0)