Bitcoin yatırımcılarına müjde! Tesla ortaklığa giriyor

Bitcoin yatırımcılarının yüzünü güldüren haber Tesla’dan geldi. Elektrikli araç sektörünün öncü şirketinden yapılan açıklamada, Block ve Blockstream ile ortaklığa gidileceği açıklandı. Buna göre güneş enerjisi sistemiyle beslenen bir BTC tesisi faaliyete geçirilerek Bitcoin madenciliğine başlanacak. 

EKONOMİ 09.04.2022, 12:25 10.04.2022, 09:12
Bitcoin yatırımcılarına müjde! Tesla ortaklığa giriyor

Bitcoin madenciliğinin geleceği açısından önemli bir dönüm noktası olan tarihi ortaklıkta, güneş panelleri sayesinde çevre dostu enerji tüketimi sağlanacak. Sağlanan dev ortaklık anlaşmada Tesla bünyesinde bulunan güneş panelleri ve depolama mekanizmaları kullanılarak, geniş bir alana yayılan BTC çiftliği oluşturuldu. Çevre dostu enerji tüketimiyle hayata geçirilecek olan Bitcoin madenciliği, kripto para piyasasında da yeni bir dönem olarak yorumlanıyor. 

Bitcoin yatırımcılarının yüzü güldü

Yapılan anlaşma çerçevesinde uzlaşmaya varan 3 şirketin bu proje için toplamda 12 milyon dolarlık bir bütçe ayırdığı belirtildi. Tesla’dan gelen bu hamle kripto para piyasasını ve Bitcoin yatırımcılarını da heyecanlandırdı. 

Adam Back, ortaklık için ayrılan bütçenin 12 milyon dolar olduğunu duyurdu

Gerçekleştirilen anlaşmanın önemine değinen Blockstream CEO’su Adam Back, bu proje için 12 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldığını doğruladı. Hayata geçirilecek olan maden çiftliğine Tesla bünyesinden 3,8 megavatlık güneş panellerinin enerji imkânı sağlayacağını belirten Adam Back, enerji depolama aşamasında ise 12 megavatlık Megapack’i kullanacaklarını vurguladı. 

Tesis yüzde 100 olarak yenilenebilir enerjiden oluşuyor

Yenilebilir enerji olarak hayata geçirilen tesis, ilk olarak geçen sene dile getirilmişti. Bu anlamda kripto para piyasasına da önemli katkılar sağlaması beklenen bu adım, sonraki süreçlerin de şekillenmesine öncülük edebilir. Ortalık kararının ardından Block’tan konuyla ilgili yapılan açıklamada, tesisin yüzde 100 olarak yenilebilir enerjiden oluştuğu vurguladı. 12 milyon dolarlık bütçeyi Block ve Tesla şirketleri eşit olarak bölüşerek birlikte karşılayacak. 

Kripto para madenciliği, çevre hassasiyete olan kesimlerin eleştiri yağmuru altındaydı

Blockstream CEO’su Adam Back’ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, anlaşmanın sonraki aşamalar için tarihi bir dönüm noktası olduğu belirtildi. Back, “Bitcoin madenciliğinin altyapısı her geçen gün biraz daha büyümeye ve genişlemeye devam ediyor” şeklinde konuştu. Kripto para madenciliği uzun bir süredir özellikle çevre hassasiyeti olan kesimler tarafından eleştiri yağmuru altındaydı. Atılan bu son adımla birlikte, kripto para piyasasına yönelik olarak ülkelerin nasıl bir tutum sergileyeceği de merakla bekleniyor. 

Yorumlar (0)