Watchmen İzle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

2009 yapımı Amerikan bilimkurgu aksiyon filmi Watchmen’in konusu, oyuncuları, IMDB puanı ve fragmanı için detayları burada paylaştık…

KÜLTÜR-SANAT 11.01.2021, 17:26
Watchmen İzle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

David Hayter ve Alex Tse’nin bir çizgi romandan senaryolaştırdığı Watchmen filmi, 2009 yılında sinemaseverler karşısına çıkan bir aksiyon filmidir. Alan Moore ve Dave Gibbons'ın 1986 yılına dayanan bir çizgi roman serisinden uyarlanan film, Warner Bros. ve Paramount Pictures tarafından dağıtıldı.

Justice League, Batman v Superman: Adaletin Şafağı, Sucker Punch ve 300: Bir İmparatorluğun Yükselişi gibi filmlerin yönetmeni Zack Snyder’ın yönetmenliğini üstlendiği filmin yıldız kadrosunda ise Patrick Wilson, Jackie Earle Haley, Malin Akerman, Billy Crudup ve Jeffrey Dean Morgan gibi isimler bulunuyor.

Tyler Bates’in müziklerini yaptığı film, Lawrence Gordon, Lloyd Levin ve Deborah Snyder yapımcılığında yola çıktı.

Watchmen konusu

Soğuk savaş döneminde geçen bir hikayeyi konu alan Watchmen, 1985 yılında geçiyor. Hikayesi New York’ta geçen filmde, ABD ve Sovyetler Birliği’nin nükleer savaşı içerisindeyiz.
Süper kahramanlar da bu dönemde, gündelik hayatın içerisinde maske ve kostümleriyle halkın arasında yaşamaktadırlar. Kahramanların kendi iradelerinden başka güçleri kalmamıştır. Kendi gayretleriyle adaleti oluşturmak için emek harcayan kahramanlar, Rorschach’ın bir arkadaşı öldürülmesi üzerine bir araya gelirler. Bu cinayetin arkasında ise süper kahramanlara karşı bir komplo tehdidi vardır. Yeniden toparlanan süper kahramanlar, bu gidişe bir dur demek için yeniden yola çıkarlar!

Watchmen oyuncu kadrosu    

Filmin baş karakteri Laurie Jüpiter / Silk Spectre II’ye Malin Åkerman hayat veriyor. Jon Osterman / Doctor Manhattan karakterini Billy Crudup canlandırırken, Adrian Veidt / Ozymandias karakterini ise Matthew Goode canlandırıyor.
Walter Kovacs / Rorschach karakterini Jackie Earle Haley, Daniel Dreiberg / Nite Owl II karakterini Patrick Wilson ve Sally Jüpiter / Silk Spectre rolünü Carla Gugino canlandırdı.

IMDB’de Watchmen

IMDB, Watchmen filmine, 10 üzerinden 7,6  puan verdi.

Yaklaşık 120 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen film, 55,214,334 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti.

Türkiye’de ise 11 hafta vizyonda kalan film, 6 Mart 2009 tarihinde vizyona merhaba dedi. Filmin ülkemizdeki gişe rakamı ise 924.265 TL olarak belirlendi.

Watchmen izle

Watchmen Fragmanı
 

Yorumlar (0)