“Koronavirüs muhtemelen endemik bir hastalık olacak”

Amerikan ilaç firmazı Pfizer ve Uğur Şahin’in kurucu ortaığı olduğu BioNTech’in 2021 üretim hedefi 700 milyon doz arttırıldı. Yapılan sunumda, “Koronavirüs muhtemelen endemik bir hastalık olacak.” ifadeleri dikkat çekti.

SAĞLIK 11.01.2021, 17:35 12.01.2021, 14:07
“Koronavirüs muhtemelen endemik bir hastalık olacak”

Amerikan ilaç firması Pfizar ve Türk bilim insanı Uğur Şahin’in kurduğu alman biyoteknoloji markası bioNTech’in koronavirüs salgınına ilişkin geliştirmiş oldukları aşının 2021 senesi üretim hedefinin 1,3 milyar dozdan 2 milyar doza çıkartıldığı kaydedildi.

Firmanın kurucusu Şahin tarafından yatırımcılara gerçekleştirilen “Gelecek Nesil İmmünoterapi” isimli bir sunum firmanın web sitesinde paylaşıldı.

Hedef 2 milyar doza çıkartıldı

Yapılan sunumda öncesinde 2021 senesi için 1,3 milyar olarak açıklanmış olan koronavirüs aşısı üretim hedefinin, üretim süreçlerinin hızlandırılmasıyla 2 milyar doza kadar çıkartıldığı kaydedildi.

Yapılan sunumda aşıların firmaların 6 farklı üretim tesisinde üretildiği bildirilirken hedeflenmiş olan 2 milyar dozluk üretim kapasitesinin ise 1 milyar dozunun taahhüt edildiği paylaşıldı.

Almanya Marburg şehirnde şubat ayı sonunda faaliyete girecek olan yeni üretim tesisiyle yıllık 750 milyon doz aşının üretilebileceğinin paylaşıldığı sunumda, Çin hariç aşının pazarlanmasına ilişkin Pfizer ve BioNTech’in eşit ortaklıkla çalıştığı ifade edildi.

"Koronavirüs muhtemelen endemik bir hastalık olacak"

Yapılan sunumda ‘Koronavirüs salgını muhtemelen endemik bir hastalık olacak.’ sözleri ise dikkat çekti.

Yorumlar (0)