Uzayda çekilecek ilk film için tarihi gün...

37 yaşında olan Rus aktrist Yulia Peresild, bir yönetmen ve iki kozmonotla beraber Soyuz MS-19 uzay mekiğiyle bugün dünyadan ayrıldı. Ekip, uzayda çekilen ilk filmi yapacak.

KÜLTÜR-SANAT 05.10.2021, 11:49 05.10.2021, 17:37
Uzayda çekilecek ilk film için tarihi gün...

Sinema dünyası için bugün kritik bir gün. İçlerinde ünlü oyuncu Yulia Peresild’in de yer aldığı bir yönetmen ve iki kozmonot bugün Soyuz MS-19 tipi bir mekik aracılığıyla uzaya çıktı.

Dünya dışında çekilen ilk film olacak

Dünyanın 354 kilometre uzağında yer alan ISS’e gitmeye hazırlanan ekip burada Dünya dışında çekilen ilk filmin çekimlerini yapmayı organize ettiklerini kaydetti.

Filmin oyuncusu ve aynı zamanda yönetmeni de olan Klim Spihenko geçtiğimiz ay düzenlemiş olduğu basın toplantısında, “Yaptığımız film sıradan bir kişinin, uzaya hiç yolculuk etmeyen bir doktorun uzaya gitmesiyle beraber yaşadıklarını ekranlara getirecek.” sözlerine yer vermişti.

"Kendi kostümümüzü ve makyajımızı yapmayı öğrendim"

Bu ay içinde Tom Cruise’un da uzayda çekilecek film için hazırlandığı ifade edilirken filmde yer alacak 37 yaşındaki Peresild, “Uzayda yalnız başımıza olacağımızdan kendi makyajımızı yaparak kendi kostümümüzü tasarlamayı öğrendim. Dünya’daki gibi olmayacak fakat buna hazırız.” şeklinde konuştu.

Uzay mürettebatı “Challenge” (Zorluk) adlı uzay dramını Rus devletinin desteğiyle çektiklerini ifade etti.

Yorumlar (0)