Aşısız 8 aylık hamile kadın koronaya yenildi, bebeği kurtarıldı

Manisa’da bebeğine bir zarar gelmesinden çekindiği için Kovid-19 aşısı olmayan 8 aylık hamile Sevgi Ünlü,  40 gündür entübe olarak tedavi altında olduğu hastanede yaşamını yitirirken bebeği ise kurtarıldı.

YAŞAM 05.10.2021, 12:04 06.10.2021, 14:24
Aşısız 8 aylık hamile kadın koronaya yenildi, bebeği kurtarıldı

Sezaryenle alınan 8 aylık kız bebeğine annesinin talebi üzerine Sevda adı verilirken biri 3 yaşında diğeri yeni doğan iki çocuğuyla beraber tek başına kalan acılı koca Talat Ünlü, eşiyle aynı durumdaki hamile kadınlara aşı yaptırmaları yönünde çağrıda bulundu.

Bebek kurtuldu, anne hayatını kaybetti

Manisa'da 7 aylık hamileyken Kovid-19’a yakalanan ve 40 gündür entübe olarak Manisa Şehir Hastanesinde tedavisi süren 29 yaşındaki Sevgi Ünlü, hamilelik sürecinin 8. ayında hayatını kaybetti. Bebeğine bir zarar gelir endişesi ile Kovid-19 aşısı olmayan Sevgi Ünlü'nün bebeği 8 aylıkken sezaryenle alındı. Bebeğini göremeden yaşamını yitiren Sevgi Ünlü'nün talebi üzerine sağlıklı bir biçimde dünyaya gelen kız çocuğuna Sevda adı verildi. 1 Ekim Cuma günü yaşamını yitiren Sevgi Ünlü, Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. 3 yaşında Erol adında bir erkek çocuk ve yeni doğan kızı Sevda ile acılı bir kocayı geride bırakan merhum Sevgi Ünlü için evinin önünde lokma hayrı gerçekleştirildi. Sevgi Ünlü'nün kocası Talat Ünlü ve annesi Ayşe Arslan bu acının tarifi olmadığını ifade ederken bütün hamilelere aşı olmaları yönünde çağrıda bulundu.

"Aşı yapsa belki böyle olmazdı"

Biri yeni doğan, diğer 3 yaşında 2 çocuğunun annesi, 7 senelik hayat arkadaşını kaybetmenin acısının tarifi olmadığını belirten 32 yaşındaki Talat Ünlü, “Eşim Kovid-19’a yakalandı. İlk önce ağrılarla başladı. Ardından hamile olduğu için ağrıları ve baskısı vardı. Test yaptık pozitif çıkınca hastanede tedaviye aldılar. Hamile olması sebebiyle çok müdahale edemediler. Bir hafta sonra kızı aldılar. Kızım iyi, Allah'a şükür yaşıyor. Yaklaşık bir kadar eşimin entübe tedavisi devam etti fakat tedaviye yanıt vermedi. Kovid-19 bütün ciğerlerini sarmış. Hamile kadınlara buradan çağrı yapıyorum, evden çıkmasınlar. Biz yandık başkaları yanmasın. Kızımın ismini Sevda koyduk eşim öyle arzu etmişti. Oğlumun ismi Erol, dedesinin ismi onu da eşim istemişti. Annemin ismini de kızımıza koydu, Allah razı olsun, mekanı cennet olsun. İki çocuğumla buradayım. Çocuklarım, eşimin hatırası elimden geldiği kadar onlara iyi bakacağım. Bebeğe zarar gelecek korkusuyla eşim aşı olmadı. Ardından aşı vurulalım mı vurulmayalım mı diye düşünürken tereddütte kaldık bebeğe bir zarar gelir endişesiyle aşı yapmadık. Aşı yaptırsaydık belki böyle olmazdı" açıklamasını yaptı.

"Biz yandık başkaları yanmasın"

Kızını yitirmenin acısını yaşayan ve gözyaşlarıyla ‘Keşke aşı olsaydı' açıklamasını yapan anne Ayşe Arslan, şu açıklamaları yaptı: 

"Çok sıkıntılı bir süreç. Bir ay bir hafta boyunca kızım hastanede yattı. 3 hafta boyunca entübe kaldı. Bir süre sonra bebeği aldılar. Aşı yaptırmayanlar, aşı karşıtları yapmasınlar, lütfen bir an önce aşı olsunlar. Keşke kızım kimseyi dinlemeseydi de aşı olsaydı. Bakanlığı da aradı kızım bebek varken, aşı olayım mı olmayayım mı diye. 'Ol da diyemeyiz olma da diyemeyiz' şeklinde cevap verdiler. Keşke aşı ol deselerdi. Aşı o zaman bu kadar ön planda değildi. Biz yandık başkaları yanmasın. Çok zor bir durum, Allah kimseyi yakmasın. İki çocuğunu bıraktı gitti."

Yorumlar (0)