Usta Yeşilçam oyuncusu Ertuğ Koruyan, yaşama veda etti!

Yeşilçam’ın sevilen usta oyuncularından 75 yaşındaki Ertuğ Koruyan, geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti. Rol aldığı Perihan Abla, Mesela Dedik ve Köyden İndim Şehire gibi projelerle bilinen Koruyan, Bodrum’da yaşıyordu. Koutan’un vefat haberini ise, Oyuncular Sendikası duyurdu.

KÜLTÜR-SANAT 26.04.2021, 11:15 26.04.2021, 19:45
Usta Yeşilçam oyuncusu Ertuğ Koruyan, yaşama veda etti!

Yeşilçam’da rol aldı film ve dizilerdeki rolleriyle bilinen ve Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan usta sanatçı Ertuğ Koruyan, hayatını kaybetti. Evinde kalp krizi geçirdiği belirlenen usta oyuncunun, 75 yaşında yaşama veda ettiği öğrenildi. Kalp krizi geçiren Koruyan için eşi Serhan Koruyan, ambulansı aradı. Ancak Koruyan, Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırırken yolda ambulansta hayatını kaybetti.



Kızılağaç Mahallesi Mezarlığında toprağa verildi

Ertuğ Koruyan’ın vefat haberi, Oyuncular Sendikası’nın sosyal medya hesabından duyuruldu. Paylaşımda Koruyan’un sevenlerine ev ailesine baş sağlığı dilendi. Sabaha karşı kalp krizi geçirdiği belirlenen Ertuğ Koruyan, Bodrum’un Kızılağaç Mahallesi’nde bulunan mezarlığında toprağa verildi. Koruyan’ın 15 yıllık hayat arkadaşı Serhan Koruyan’un cenazede üzüntülü ve moralsiz olduğu gözlendi. 



Köyden İndim Şehire filminde, usta isimlerle rol aldı

1946 yılında İstanbul’da doğan Ertuğ Koruyan, rol aldığı dizi ve filmlerle biliniyor. ‘Perihan Abla’, ‘Yarı Şaka Yarı Ciddi’ ve ‘Mesela Dedik’ gibi dizilerde rol almış olan Koruyan, ayrıca Yeşilçam’a damga vurmuş filmlerde de rol aldı. Bu filmler arasında ‘Doktor’, ‘Köşe Kapmaca’, ‘Vay Başıma Gelenler’ ve ‘Köyden İndim Şehire’ bulunuyor. Bir Yeşilçam efsanesi olan ‘Köyden İndim Şehire’ filminde Kemal Suna, Metin Akpınar, Halit Akçatepe ve Zeki Alasya gibi isimlerle beraber rol alan Koruyan, hayatını kaybetmesiyle beraber sevenlerini üzmüş oldu.

Yorumlar (0)