Usta oyuncu Kazım Akşar hayatını kaybetti

Devlet Tiyatrolarının emekli oyuncusu ve Kadın İsterse dizisinin Cavit’i Kazım Akşar hayatını kaybetti.

KÜLTÜR-SANAT 28.02.2023, 12:37 01.03.2023, 08:58
Usta oyuncu Kazım Akşar hayatını kaybetti

"Yağmurdan Kaçarken", "Küçük Hanımefendi", "Kurtlar Vadisi", "Kadın İsterse" ve "Kara Melek" gibi dizilerde ve birden fazla tiyatro oyununa çıkan 69 yaşındaki usta oyuncu Kazım Akşar, kalp krizi sonucunda yaşamını yitirdim.

“Büyük bir acıyla öğrendim”

Sanatçının yaşamını yitirmesi sebebiyle paylaşımda bulunan DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, "Devlet Tiyatrosunun emekli rejisörümüz Kazım Akşar'ın yaşamını yitirdiğini büyük bir acıyla öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, sevenlerine, ailesine ve bütün sanat camiasına başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

Kazım Akşar kimdir?

24 Ağustos 1953 günü Balıkesir ilçesi Burhaniye’de gözlerini açan sanatçı, 1978 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümünden başarıyla mezun oldu.

Devlet Tiyatrolarında 1979 senesinde oyuncu olarak görev yapan Akşar, 1986-1987 yılları arasında devlet tarafından yollandı İngiltere'de National Theatre'da Peter Hallile ile Entertaining Strangers, Cymbeline, The Tempest ve The Winter's Tale oyunlarında yardımcı rolünde yer aldı.

Akşar, Kadir Has Üniversitesi, ODTÜ ile Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğretim görevlisi şeklinde görev yaptı. 15 Mart 2016 senesinde Devlet Tiyatrolarından emekli olan sanatçı, Akyaka'da hayatını sürdürüyordu.

Yorumlar (0)