Rönenans Rezidans'ın iki numarasına kırmızı bülten talebi

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu'nca Hatay'da depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın yurt dışında olduğu tespit edilen ortağı Hüseyin Yalçın Coşkun için kırmızı bülten çıkarılması yönündeki talep Adalet Bakanlığı'na iletildi.

GÜNDEM 28.02.2023, 12:37 01.03.2023, 12:39
Rönenans Rezidans'ın iki numarasına kırmızı bülten talebi

Merkezi Kahramanmaraş olan ve 11 şehri etkileyen 6 Şubat tarihindeki 7,7 ve 7,6'lık iki büyük depremde hasar alan ve birçok kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan Hatay Rönesans Rezidans'a dair yapılmış olan soruşturma dahilinde 10 Şubat tarihinde İstanbul Havalimanı'nda yakalanan ve 11 Şubat tarihinde tutuklanan müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun'un kardeşi ile ortağı 56 yaşındaki Hüseyin Yalçın Coşkun'un yurt dışında olduğu tespit edildi.

Hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkan Coşkun için Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu'nca bir kırmızı bülten talebi ile iade talepnamesi hazırlandı.

Talep, Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Savcılığın Deprem Suçları Soruşturma Bürosu'nun talep yazısında, Hüseyin Yalçın Coşkun'un yıkılan rezidansın şantiye şefi, statik proje sorumlusu ve şirket ortağı olduğu ve ayrıca binanın yıkılmasından da sorumlu olduğu kaydedildi.



Rönesans Rezidans'ın tutuklu müteahhidi

Mehmet Yaşar Coşkun tutuklanmıştı

Rönesans Rezidans'ın tutuklu müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, "Rönesans Rezidans'ın yıkılma sebebini ben de bilmiyorum. Her ne kadar Karadağ'a gidişim önceden planlanmış olsa dahi uçak biletini 8 Şubat tarihinde aldım. Rönesans Rezidans adlı yapının depremden etkilenip yıkılması konusuyla benim Karadağ'a gidişim arasında bir ilişik bulunmamaktadır." demişti.

Yorumlar (0)