TRT Belgesel, ebeveynsiz çocukların hayat mücadelesine odaklanacak

Savaşın çetin TRT Belgesel, ebeveynsiz çocukların hayat mücadelesine odaklanacağı Afganistan’da çocukların hayat mücadelesi “Anne Gidince” belgeselinde can buluyor. Zeynep Keçeciler’in yönetmenliğini üstlendiği ödüllü belgesel, 5 Aralık Cumartesi (Bugün) akşam saat 21.30’da TRT Belgesel’de yayınlanacak.

KÜLTÜR-SANAT 05.12.2020, 11:12 06.12.2020, 14:32
TRT Belgesel, ebeveynsiz çocukların hayat mücadelesine odaklanacak

Bir baba ve 6 çocuk… Annesiz bir hayatın, hele de Afganistan gibi savaşın gölgesinde büyük bir mücadelesi; “Anne Gidince” belgeselinde anlam buluyor. Uluslararası birçok festivalde ödül alan belgesel, ülkemizde ilk kez bu akşam saat 21.30’da yayına girecek. Belgesel filmin yönetmenliğini, “Afgan Kadını”, “Nasır ve Diğerleri”, “Afgan Kömürü” ve “Miro’nun Yolculuğu” gibi belgesellerin de yönetmenliğini üstlenen Zeynep Keçeciler üstleniyor.

“Anne Gidince” uluslararası bir çok festivalden ödüller aldı


Afganistan’ın Bamyan kentinin bir dağ köyü olan Sumara’da 6 çocuğuyla yaşayan Muhammet, eşini kaybetmiştir. Annesiz yaşayan 6 çocuğuyla bir hayat mücadelesi sürdüren Muhammet, Afganistan’da savaşın gölgesinde yaşamaya çalışıyor. Çocuklardan 9 yaşındaki kız çocuğu Masume, çocuklara bir bakıma annelik yapmakta; 11 yaşındaki erkek çocuk Cumahan ise ailelinden uzakta çobanlık yapmaktadır. 


Afganistan’da çekimleri 35 gün süren belgeselin; 2020 Cannes Corporate Media and TV Ödülleri’nde belgesel ve haber kategorisinde gümüş ödülü, 2020 Short Film Factory Ödülleri’nde birinci ve 2020 Rolling İdeas Ödülleri’nde birincilik gibi birçok festivalde büyük ödüller kazandı.

Yorumlar (1)
Huseyin 3 yıl önce
Ismim.huseyin.karakutuk.terete.belgeselde.yayinlanan.ane.gidince.seyrettim.oayleyeyardimda.bulunmaya.kararverdim.buyardığı.nasil.iade.idebilirim.bana.yardımızda.olabilirmisiniz.num.oo39351o547356