Rotary Uluslararası Kısa Film Festivali “ROFİFE”, 13. kez düzenlenecek!

13. sü bu yıl düzenlenecek olan Rofife Kısa Film Festivali için başvurular başladı. Festival bu yıl Adana’da tüm salgın önlemleri alınarak düzenlenecek.

KÜLTÜR-SANAT 12.11.2020, 11:06 12.11.2020, 11:46
Rotary Uluslararası Kısa Film Festivali “ROFİFE”, 13. kez düzenlenecek!

İlk kez 2009 yılında gerçekleştirilen ve gerçekleştirildiği yıldan bu yana, Türkiye’nin bambaşka şehirlerinde gerçekleşen Rotary Uluslararası Kısa Film Festivali’nin 13. yılı için hazırlıklar başladı. 2021 yılında 19-21 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan Rofife, Adana’da düzenlenecek. Geçtiğimiz Nisan ayında, Koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçinde bir tören düzenleyen ve bunu ilk kez yapan kültür-sanat festivali olan Rotary Uluslararası Kısa Film Festivali’nin; 2021 yılında hem çevrimiçinde hem de tüm salgın önlemleri olarak fiziki bir şekilde gerçekleştirilmesi planlanıyor.
 


 

Sağlık çalışanları için yapılan bir kısa film de ödüllendirilecek

Rofife Kısa Film Festivali’nin 13. yılı için kısa film başvurular ise, Kasım ayı itibariyle başladı. Kurmaca, Belgesel, Deneysel ve Animasyon dalında kısa filmlerin değerlendirileceği yarışmaya, bu yıla özel ek bir kategori de eklendi. Koronavirüs salgınının başından bu yana, tüm emeklerini ortaya koyan sağlık çalışanlarını konu eden ve jürinin beğenisinden geçen bir filme de özel bir ödül verilecek.

Festival kapsamında her yıl, Türk sinemasına emek vermiş sanatçılara takdim edilen Ustaya Saygı, Emek, Onur, Başarı, Uluslararası Başarı ve Sanata Evet ödülleri 13. yılda da sahiplerini bulacak. Rofife Kısa Film Festivali’nin özel ödül sahipleri hem de yarışma filmleri finalistleri ise Mart ayında açıklanacak.

Kısa film yarışma başvurularının 1 Şubat 2021’e kadar süreceği festivale başvurular, festivalin web sitesi olan http://www.rofife.org/tr üzerinden yapılabiliyor.

Yorumlar (0)