Prenses Diana acıklı hikayesiyle vizyona giriyor

1961-1997 yılları arasında yaşayan ve trajik bir trafik kazasıyla hayatını kaybeden Galler Prensesi Prenses Diana’nın hayatının vizyona aktarıldığı ‘Spencer’ filminin Türkiye’de vizyona gireceği tarih açıklandı. Buna göre dışarıdan bir masal prensesi olarak görünen Diana’nın gerçekte yaşadığı zorlu yaşamından kesitlerin olduğu film 12 Kasım günü Türk izleyicisiyle buluşacak.

KÜLTÜR-SANAT 12.10.2021, 12:46
Prenses Diana acıklı hikayesiyle vizyona giriyor

Oyuncu Kristen Stewart'ın çok başarılı bir performans sergileyerek Prenses Diana’yı canlandırdığı ve uzun zamandır vizyona girmesi beklenen biyografik film Spencer’ın Türkiye'deki gösterim tarihi belli oldu.

‘Alacakaranlık’ isimli dünyada büyük başarı kazanmış olan film serisinin yıldızı Kristen Stewart’ın üzerinde uzun süre çalıştığı Prenses Diana filmiyle seyircisinin önüne film için Türkiye’de geri sayım başladı. Başta Amerika olmak üzere Avrupa ülkelerinde 5 Kasım tarihinde vizyona girecek olan film, Türkiye’de ise 12 Kasım’da vizyonda olacak.

 Film, tüm dünyanın naklen izlediği masal gibi bir düğünle dünyaevine giren Diana’nın Prens Charles ile olan evliliği ve boşanma dönemini anlatıyor. Diana, Aralık 1991'de, kraliyet ailesi ile geçirdiği bir noel tatilinin ardından kocasından ayrılma kararını veriyor. Çift 15 yıllık evlilikten sonra Ağustos 1996'da boşanıyor. Vizyona girdiğinde çok konuşulacak olan film, adını gerçek hayatta Diana’nın evlenmeden önceki soyadından alıyor.

Peri masalı tepetaklak olunca…

Filmin yönetmeni Pablo Lorrain yaptığı açıklamada; “Hepimiz en azından bir peri masalının nasıl bir şey olduğunu öğrenerek büyüdük. Genelde prens gelir, prensesini bularak onu eşi olmaya ikna eder ve prenses sonunda kraliçe olur. Ama bir gün biri çıkıp da kraliçe olmamaya karar verdiğini söylerse peri masalı tepetaklak olur. Ben bu olaya her zaman çok şaşırmışımdır ve bunun büyük bir cesaret olduğunu düşündüm” açıklamasını yaptı.

 Steven Knight’in senaryosunu gerçek olaylardan esinlenerek yazdığı filmde daha önce rüştünü onlarca filmde ispatlamış olan Kristen Stewart’ın Prenses Diana’yı canlandıracağı 2020 Haziran ayında ilan edilmişti. Yönetmen, başrolünü oynayacak olan Stewart’ın ‘günümüzün en mükemmel oyuncularından biri’ olduğunu üstüne basa basa söylemişti.

Yorumlar (0)