Gençlere “yolu açın” dedi, silahlı saldırıya uğradı

Taksim’e iş için gelen ve Kapadokya’da turizm işiyle uğraşan kişi bir yolun gençler tarafından kapatıldığını gördü. Onlara ‘yolu açın’ diyen turizmci ile gençler arasında başlayan tartışma giderek büyüdü ve gençlerden bir kişi silahını çekerek turizmciyi kalçasından yaraladı. Olaya karışan 5 şüpheli ise polisin yakın takibi sonrasında kısa sürede yakalandı.

GÜNDEM 12.10.2021, 13:30 13.10.2021, 09:08
Gençlere “yolu açın” dedi, silahlı saldırıya uğradı

İş nedeniyle günübirlik olarak Kapadokya’dan İstanbul Taksim’e iş için gelen kişi İstiklal Caddesi’nde yolu kapatan bir grup genç ile karşılaştı. ‘Yolu açın’ diye uyarı yapan turizmciye gençler silahlarını çekerek yaraladı. Bir anda ortalığın karıştığı bölgede yaşanan silahlı kavga çevre halkına korku dolu anlar yaşattı. Olayın ardından kaçarak izlerini kaybettirmeye çalışan 5 şüpheli ise güven timlerinin ısrarlı takibi sayesinde yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta salı günü sabah saatlerinde Taksim Hüseyinağa Mahallesi civarında yaşandı. Turizmci Emre Ş. kapatılan sokağa girmek istedi. O esnada kendi aralarında bir tartışma yaşayan gruba yolu açmalarını söyledi. Bunun üzerine grup Emre Ş.’ye saldırdı.

Vurduktan sonra kaçmaya çalıştılar

  Şahıslar Emre Ş.’yi önce boğazını sıkarak etkisiz hale getirmek istedi ardından da onu iterek düşmesine neden oldu. Bir ara gruptan kurtulmayı başararak kaçmaya çalışan turizmci bu kez de gruptakilerden biri tarafından silahla kalça bölgesinden vuruldu. Olayın ardından panikleyen şüpheliler ara sokaklara kaçarak izini kaybettirmek istedi.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine hemen sağlık ekipleri ve polisler ulaştı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı, daha sonra Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Güven timleri ise olayla ilgili hemen bir çalışma başlattı.  

  Görgü şahitlerinin de yardımıyla güvenlik timleri, yaptıkları araştırmalar sonucunda önce şüphelilerin eşkallerini, ardından da kaçan 3 kişinin kimliklerini tespit etti. Adım adım ilerleyen ekipler Emre E. (26), Ömer Faruk D. (20), ve Mahmud Y. (21)’yi yakaladı.

Çevre halkı seferber oldu

Çevredekilerin silahlı kişinin kaçtığı yönü göstermesi üzerine aramalara başlayan güven timleri, güvenlik kameralarından önce eşkallerini ardından da beraberinde kaçan 3 şüphelinin kimliğini tespit etti. Kimlikleri tespit edilen şüphelileri yakalamak için yapılan çalışmalarda şahısları adım adım izleyen ekipler; Ömer Faruk D. (20), Mahmud Y. (21) ve Emre E. (26) Çıksalı’nda kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

Silahı ateşlediği anlaşılan Oğuzhan E.’yi (21) yakalamak için çalışmalar yürüten ekipleri gören şüpheli camdan atlayarak kaçmaya çalıştı. Ancak daha sonra ekiplerce yakalandı. Şüphelileri arayan emniyet güçleri olayda kullanılan silahı da ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyet amirliğine götürüldü. Daha sonra adli makamlara sevk edilen şüpheli Oğuzhan E. “kasten yaralama” suçundan tutuklandı ve Metris Cezaevi’ne gönderildi.

Yorumlar (0)